Annons

Lindborg tog EM-brons

Nathalie Lindborg från Trelleborg krönte ett fint sim-EM med bronsmedalj i lagkappen 4x100 meter medley.
Sport • Publicerad 28 maj 2012
Nathalie Lindborg (tvåa från vänster) visar stolt upp sitt brons.
Nathalie Lindborg (tvåa från vänster) visar stolt upp sitt brons.Foto: 

– Det är så himla roligt. Det här var min första final och så blir det medalj, säger en glädjestrålande Nathalie Lindborg.

Nathalie Lindborg, som numera representerar Malmö KK, håller verkligen på att växa in i den internationella eliten. I EM i Ungern simmade hon först försöken på 4x100 meter frisim, en lagkapp som Sverige satsar på i OS i London.

Annons

– Jag har också simmat 50 meter frisim här nere och då gick jag till min första individuella semifinal, säger Lindborg.

Så hon kom till finalen på 4x100 medley fullproppad med självförtroende.

– Jag fick reda på för några dagar sedan att jag skulle simma lagkappen så jag har hunnit förbereda mig. Några av de svenska simmarna, som Sarah Sjöström och Ida Marko-Varga, hade ju redan åkt hem.

Nathalie Lindborg simmade den sista sträckan efter det att Martina Granström gjort en grym tredjesträcka på fjärilsimmet.

– Tyskland och Italien var klart före, men sedan var det jämnt. Jag tror jag hoppade i som trea och det fanns bara ett läge för mig, det fick bära eller brista. Jag var snabb ut, men inte lika snabb hem. Jag var riktigt trött på slutet.

– Med 25 meter kvar var det väldigt jämnt, men jag hade bara en tanke i huvudet och det var att jag skulle vara först. Det räckte ju, men benen gjorde riktigt ont på slutet.

Nathalie Lindborg prisar sina lagkamrater Martina Granström (fjäril), Therese Svendsen (rygg) och Joline Höstman (bröst).

– Alla sänkte sina tider sedan försöken och jag hade ett tacksamt läge. Vi visste ju att Tyskland och Italien skulle dra ifrån.

Hon simmade på 26,4 till vändningen och 55,57 full sträcka.

– Helt klart är det min bästa lagkapp jag gjort, men det finns mer att hämta. Hade jag gått ut långsammare kunde det blivit en bättre tid. Det finns också detaljer jag ska träna på som hemgången och starten.

Annons

Nästa vecka väntar internationella tävlingar i Barcelona.

– Där ska jag simma riktigt fort, så det blir inte så vilt firande. Vi ska ut och käka något gott nu.

Hur ser du på chansen att komma med på OS i London?

– Jag har simmat bra här på EM och vi har inte fått reda på något ännu så jag hoppas.

Totalt blev det åtta medaljer för den svenska truppen. I går tog Martina Granström, Jönköping, brons på 200 meter fjärilsim på 2.08,22 och Stefan Nystrand tog silver på 50 meter fritt på 22,04, 24 hundradelar efter segraren Frederick Bosquet, Frankrike.

– Jag är inte särskilt nöjd, sade Nystrand till SVT. Det är skönt att ha en medalj men tidsmässigt ville jag bättre. Jag kände mig sliten.

INTERNAL INTERNAL
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons