Annons

Lina Johanssons fotskada bekymmer inför OS

Lina Johanssons start på konståkningsisen i OS i Turin är oviss. Orsaken är en fotfraktur som den talangfulla 17-åringen fick under baletträning för tio veckor sedan.
Sport • Publicerad 5 december 2005

– Jag tränar för fullt nu och har börjat med hoppen. Men jag får vara försiktigt. Det är trist om jag inte får visa vad jag kan i OS, säger Lina Johansson till TT.

Det var under baletträning i slutet av september som hon vred foten så illa att det blev ett brott på ett ben. Veckor av rehabilitering och besök hos sjukgymnast och läkare följde.

Annons

Lina Johansson startar inte i SM som avgörs i Karlskrona med start på torsdag. Före det missade hon en GP-tävling i Kanada, en i S:t Petersburg och ett träningsläger i Moskva.

EM-starten den 16 januari är i fara.

– Det är en kamp mot tiden. Vi hoppas men det beror på hur hon kan trycka på i hoppen. Det får inte göra ont, säger hennes tränare Ela Magnusson.

I förlängningen betyder ett missat EM också ett missat OS.

– Missar Lina EM så blir det inget OS, säger hennes tränare Ela Magnusson.

Om det blir EM-start trots allt, hur påverkar skadetiden henne?

– Man tränar inte för ett OS sex veckor före utan flera år i förväg. Hon är fysiskt vältränad och har sitt program i ryggmärgen.

Sedan succén med andraplatsen i junior-GP-finalen i Malmö för två år sedan har Lina Johansson haft flera motgångar. Under EM och VM i vintras, hennes första seniormästerskap, kunde hon inte gå för fullt på grund av en överbelastningsskada i höger fot. Trots det klarade hon 19:e plats i VM och säkrade den svenska OS-platsen. (TT)

Bo Harmby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons