Annons

Lillhagenryttare slog till i årets första tävling

Ridsportåret 2009 kunde inte ha börjat bättre för Petronella Andersson. I första tävlingen satte Lillhagenryttaren hela Sverigeeliten på plats i Krafft Cup för unga ryttare i Kungsbacka. "Det största jag gjort inomhus", menade 18-åringen.
Sport • Publicerad 27 januari 2009
Petronella Andersson, Lillhagens RK. Bild: Tomas Nyberg
Petronella Andersson, Lillhagens RK. Bild: Tomas NybergFoto: 

Krafft Cup för unga ryttare avgörs över fem deltävlingar. Därefter går de åtta bästa ekipagen till finalhoppningen i Scandinavium. Det är dit Petronella siktar.

- Jag gissar att jag måste komma topp tre på den sista deltävlingen i Helsingborg för att komma till Scandinavium, säger Petronella.

Annons

Den gångna helgen var det ingen som rådde på Petronella och nioåriga stoet Palandra Z. I omhoppningen var de klart snabbast av de två felfria ekipagen.

Segern är Petronellas första i Krafft Cup. Att den kom just nu var ingen överraskning.

-Palandra Z har varit lite stel tidigare. Jag får verkligen tacka veterinären Katja Gustavsen för hjälpen. Kul att det gav resultat direkt, säger Petronella.

Hon och Palandra har tävlat tillsammans i ett drygt halvår. Deras samarbete inleddes med ett JSM-brons i Vellinge i somras.

Palandra Z är hos Petronella på lån av de norska ägarna.

- Jag är glad så länge jag får rida henne. Hon är rolig väldigt glad. Hon känns väldigt säker i de stora klasserna.

Målet med 2009?

- Att rida junior-EM i Holland till sommaren. Fem ryttare från Sverige kommer med.

Nästa deltävling i Krafft Cup avgörs den 7-8 februari.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons