Annons

Lilla Beddinge och Östra Torp går ihop

Vissa fotbollsledare är klokare än andra och i både Smygehamn och Beddingestrand inser man problemet att skaffa både nya ledare och spelare i olika unga åldrar. Därför går nu Östra Torp Gif och Lilla Beddinge BK ihop på ungdomssidan.
Sport • Publicerad 6 november 2006
Det skrivs historia, när de gamla rivalerna Lilla Beddinge BK och Östra Torp Gif går samman. Visserligen bara på ungdomssidan men alla tror på en lyckad fortsättning. Från vänster Kent Öjvindsson, Nicklas Jakobsson, Erik Lundström och Jan Jepsson. @08 Bildbyline:Bild: Sigge Hansson
Det skrivs historia, när de gamla rivalerna Lilla Beddinge BK och Östra Torp Gif går samman. Visserligen bara på ungdomssidan men alla tror på en lyckad fortsättning. Från vänster Kent Öjvindsson, Nicklas Jakobsson, Erik Lundström och Jan Jepsson. @08 Bildbyline:Bild: Sigge HanssonFoto: 

– Redan i år har vi samkört organisationen kring P14, P8 och P6-7, inleder Nicklas Jakobsson.

Niklas är ungdomsansvarig i Östra Torp Gif sedan 2004 och han är på plats i Torpalängan tillsammans med Erik Lundström, Kent Öjvindssom och Jan Jepsson, när TA-sporten möter upp. Erik är ordförande i Torp och Kent i Lilla Beddinge och Jan Jepsson har de senaste åren varit lite allt-i-allo på Thurevallen.

Annons

– Det handlar om ren överlevnad i första hand och sedan ger det att vi kommer att få åldershomogena lag rakt igenom bland pojkarna. Från de allra yngsta till och med juniorerna, fortsätter Nicklas informationen.

Även på flicksidan blir det långt bättre och där har flickorna i Smyge hittills fått nöja sig med att komplettera pojklagen.

– Det gäller ju bara upp till tolvårsåldern och nu hoppas vi få fram flicklag i olika åldrar. F13 och F16 verkar redan vara klara, menar Erik och Jan nästan i mun på varandra.

Lilla Beddinge har haft ett par duktiga flicklag de senaste åren. Och Jan tror att det finns mycket att göra just för att få fler flickor till fotbollen och inte minst i de lägre åldrarna:

– Ja, vi har en stomme men vi kan säkert öka rejält bland flickorna. Ledare saknas ju överallt i föreningsverksamheten och här ser man också en rejäl möjlighet:

– Ja, vi hade ett gemensamt möte med alla inblandade – såväl ledare/tränare som föräldrar och pojkar/flickor – och alla var vädligt positiva, menar Erik.

Båda klubbarna får tillgång till anläggningarna i Beddingestrand och Smygehamn och även där är nytt på gång:

– Ja, vi kommer att anlägga en ny gräsplan norr om grusplanen här i Smyge och den ska stå klar hösten 2007. Det är kommunens mark men vi kommer själv att färdigställa planen, förtydligar Erik.

Samarbetet stöttas ytterligare genom den halva kanslisttjänst man numera delar. Det är Stefan Nilsson från Smyge som kommer att hålla i "byråkratin".

Ingenting kommer att beröra de båda föreningarnas seniorverksamhet. Men på ungdomssidan kommer man dock att köra ihop fullt ut: – Ja, vi kommer att ha gemensam ekonomi och vi kommer att spela i namnet Lilla Beddinge/Östra Torp, förtydligar Kent.

Annons

Man kommer att hålla till både i Beddingestrand och i Smygehamn och när det gäller fördelningen av planer har man olika förslag:

– Vi har pratat om att spela matcherna i Beddinge under våren och här i Smyge under hösten. Men vi har också pratat om att ha all elvamannafotboll här i Smyge och sjumanna i Beddinge, säger Nicklas.

Om nu Nicklas även fortsättningsvis kommer att vara ungdomsansvarig, så har man även tänkt på utbildningen av ledare:

– Ja, Lars Hansson kommer att få ett övergripande ansvar, när det gäller utbildningen. Han kommer att ha det ansvaret parallellt med att vara en av tränarna för Lilla Beddinges A-lag. Även fortsättningsvis där tillsammans med Magnus Lagerborg, säger Jan.

Samgåendet de båda föreningarna emellan handlar om att "skriva historia". Nicklas avslutar så här, där han refererar till mötet som beslutade om samarbetet:

– Christer Herrström (en trogen "torpare") sa så här, när allt var klart:

"Taggtråden mellan de båda klubbarna har klippts av!"

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons