Annons

Lilla Beddinge BK söker pengar för renovering

Lilla Beddinge Bollklubb försöker nu ta hjälp av allmänheten för att ha råd med ett nytt duschrum på Thurevallen. ”Vi måste ha ett duschutrymme till så att killar och tjejer kan använda Thurevallen samtidigt”, säger ordförande Johan Lindwall.
Fotboll • Publicerad 24 januari 2019
Lilla Beddinge BK renoverade utsidan av omklädningsrummet förra året. Nu måste de även renovera duschrummen.
Lilla Beddinge BK renoverade utsidan av omklädningsrummet förra året. Nu måste de även renovera duschrummen.Foto: Tomas Nyberg

Förra året fixade klubben till omklädningsrummen på utsidan. Nu är det insidan som är i akut behov av en uppfräschning.

Lilla Beddinge BK har bara tillgång till ett duschrum på Thurevallen. Nu måste det bli ett till anser klubben.

Annons

– Nu har vi ett damlag plus flera tjejer i de yngre lagen, då funkar det inte med ett duschrum längre. Vi måste kunna erbjuda alla möjlighet att duscha, annars finns det risk för att vi tappar ungdomar, säger Johan Lindwall, ordförande i Lilla Beddinge BK.

För tillfället finns där två omklädningsrum med ett gemensamt duschutrymme med tre duschar, nu vill klubben ha två separata utrymmen så att flera lag och både killar och tjejer kan använda omklädningsrummen samtidigt.

I anslutning till duschrummet finns en gammal bastu som klubben nu använder som tvättstuga. Där vill LBBK att det ska bli ett nytt duschrum i stället.

Det duschutrymme som finns är dessutom i behov av renovering.

– Det har nog inte hänt något där på 25 år. Mattan har börjat lyfta från golvet, där måste göras om, berättar Johan Lindwall.

Renoveringen kommer att kosta 218 000 kronor enligt en offert från ett byggföretag.

Förra året fick klubben 75 000 kronor av Trelleborgs kommun genom den så kallade Landsbygdsmiljonen. Föreningen själva har avsatt 43 000 kronor till projektet. Resterande 100 000 kronor, försöker nu klubben få ihop via en insamling på Facebook.

– Vi vände oss till fritidsnämnden för att få mer pengar till renoveringen men de menade att vi inte hade mer att hämta hos dem eftersom vi redan fått pengar till projektet, så då bestämde vi oss för att testa det här, berättar Johan Lindwall.

Insamlingen började förra veckan. Klubben har hittills fått in 6000 kronor via den.

– Sedan har några skänkt pengar på andra sätt, så vi har fått in lite mer, säger Johan Lindwall.

Annons

Men det är bråttom. När utomhussäsongen börjar i mars måste det vara klart.

– Vi kommer att sätta igång med detta oavsett, förhoppningsvis nästa vecka. För det måste göras. Vi hoppas vi får in pengarna. Annars har vi en reservplan med vår bank, berättar Johan Lindwall.

Lilla Beddinge BK:s herrlag avancerade i höstas till division sex. Till kommande säsong har det även startats ett damlag i klubben som i år ska spela i division fyra.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons