Annons

Ligadebut att vänta för Bengtsson

Rasmus Bengtsson debuterar sannolikt i Bundesliga på lördagen. Hertha Berlins lagkapten och mittback Arne Friedrich är skadad och det öppnar för spel mot Mainz för den förre TFF-backen.
Sport • Publicerad 11 september 2009
Foto: 
Foto: Hussein El-Alawi

TRELLEBORG. – Det är stor chans att han spelar, säger tränaren Lucien Favre.

I Europa League blev det ett kort inhopp mot Bröndby, men något spel i ligan har det ännu inte blivit för den 23-årige skåningen. I förra veckan berättade Rasmus Bengtsson i TA-sporten om tankegångarna.

Annons

– Jag trodde nästan att jag skulle få spela senast (mot Werder Bremen) för tränaren hade sagt att jag skulle förbereda mig på att starta för att jag skulle få chansen. Men sen vågade han inte ändra eftersom de vann senast, men min tid kommer.

Tiden ser ut att vara här.

Lagets kapten Arne Friedrich spelade för Tyskland mot Sydafrika i lördags, men skadade sig senare under landslagssamlingen. Hur länge han blir borta är oklart men troligen är Friedrich i träning redan nästa vecka.

Skadan öppnar för Rasmus Bengtsson som i helgen testades i U23-lagets match mot Lübeck (seger 1–0).

– Det är stor chans att han spelar, säger Lucien Favre till Berliner Kurier.

– Intrycket från söndagens regionalligamatch var bra, men det är klart att tempot i Bundesliga är högre.

Bortamatchen mot Mainz är viktig för Hertha Berlin som inlett ligaspelet med en seger och tre förluster och med det är på 16:e plats. Mainz är elfte lag men vid seger går Berlin förbi.

Björn Gustavsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons