Li Fen har skrivit på nytt kontrakt

Trelleborgs BTK kommer att satsa stenhårt på att försvara sitt SM-guld. Det första och viktigaste steget är redan taget i och med att Li Fen skrev på nytt kontrakt i går (måndag) kväll.
Sport • Publicerad 12 april 2005

Så här beskriver TBTK:s lagledare Inge Augustsson kontraktsförhandlingarna med Li Fen:

– Hon godkände inte det första förslaget vi gav henne, inte det andra heller och inte det tredje. Men sedan möttes vi på halva vägen, berättar han.

– Hon ville gärna komma tillbaka. Hon säger att hon trivs väldigt bra här och att hon inte skulle kunna spela för någon annan klubb i Sverige.

Beskedet var förstås precis det klubben ville ha.

– Det känns skönt. Det var en förutsättning för att vi skulle kunna jobba vidare på att försvara SM-titeln. När det gäller lagets tvåa Marie Olsson är inget klart än.

– Hon är på landslagsläger den här veckan men när hon kommer hem ska vi diskutera med henne.

Förhoppningen är att det med guldet i ryggen ska bli mer lättjobbat inför kommande säsong än inför den som just avslutats.

– Det var jobbigt att få ihop både lag och pengar förra året, säger Inge.

– Det ska bli intressant att se om det är någon som hör av sig och vill spela med oss. Men vi får ju lägga ut någon trevare också.

Råå, som TBTK slog ut i kvartsfinal, har redan visat musklerna genom att göra klart med Kajsa Andersson, som återvänder från Spanien, med Anna Nilsson, senast i Frankrike och med kinesiskan Chen Yi som förde klubben till guld säsongen 2003-2004.

– Sedan är ju Lyckeby tillbaka och vi får väl se vad de kan få ihop. I TBTK har Veronica Mattiasson sagt att hon ska sluta och att inga övertalningsförsök kommer att hjälpa.

Inge bekräftar dock att operation övertalning är inledd och han hoppas att Veronica kan komma in senare under säsongen.

Li Fen åker till Kina i morgon och där väntar nu ett par veckors semester för guldhjältinnan. Sedan sätter ligaspelet i Kina i gång. I mitten på oktober är hon tillbaka i Trelleborg.

– Den kinesiska säsongen är mycket intensiv med fyra matcher i veckan i tre månader. Jag frågade henne vad hon trodde att hon skulle få för kvot och hon svarade att hon kanske kunde vinna hälften. Så bra är deras liga.

– Hon lovade att spela in några matcher på video och visa oss när hon kom tillbaka. Jag sa till henne att jag ville se när hon förlorade för det har jag aldrig sett, skrattar Inge.

Det nya kontraktet med TBTK innebar ingen fördyring för klubben. Dessutom kommer Li Fen att hjälpa till med ungdomsträningen tre gånger i veckan.

Jonas Gustafsson

Bordtennis Trelleborg
Bordtennis Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.