Annons

Leif Brobeck basar ensam i Vikings bås

Leif Brobeck blir mannen som ska föra Tif Vikings till rätt sida kvalstrecket. På söndag startar hockeytvåan om med bortamatch mot Hässleholm och den "nye" tränaren lovar seger omgående. "Lita på det", hälsar han.
Sport • Publicerad 4 januari 2007

Att kalla Leif Brobeck för en ny tränare är dock inte helt korrekt. Det nya är att Brobeck nu tar över tränarposten permanent för resten av säsongen.

Sedan Ralf Carlsson fick sparken i november har Vikings gått runt på olika tränare. Däribland Leif Brobeck som ledde laget i tre matcher.

Annons

– Det är liten nödlösning. Det är inte så lätt att hitta någon annan så här långt in i säsongen, kommenterar Leif Brobeck som annars fungerar som ungdomsansvarig i klubben.

Hur ser du på lagets möjligheter att avancera i tabellen?

– Målsättningen är att hålla oss kvar i division två och att slippa kval.

Vad talar för att ni ska lyckas?

– Robert Näslund och Robin Lindahl är tillbaka skadefria nu. Spelare som vi hoppas ska lyfta laget.

Med elva matcher kvar ligger Trelleborg sist med sina fyra poäng, fem poäng efter Nässjö som är laget närmast ovanför kvalstrecket. Med andra ord måste laget börja ta poäng snarast möjligt för att ha två lag bakom sig när serien är slutspelad. – Vi har en intensiv period framför oss med sju matcher i januari och det är viktigt att vi får en bra start. Vi behöver få självförtroende, påpekar Leif Brobeck.

Och optimismen spirar inför bortamatchen mot topplaget Hässleholm på söndag.

– Den ska vinna. Vi har full styrka och de kan underskatta oss. Vi har större problem mot de lag som ligger precis ovanför oss i serien.

Truppen har slickat såren efter de många skadorna strax före uppehållet, men med ett undantag:

– Pär Lundstam lär inte komma tillbaka mer den här säsongen, möjligen då om det skulle bli kvalspel.

Annons

29-årige Lundstam fick en puck på foten i höstas och spåddes vara tillbaka efter nyår.

– Ett ben i foten har läkt fel. Det är tråkigt. Pär var vår pappa i laget, berättar Leif Brobeck. När det gäller laget i övrigt så har målvakten Daniel Spasic sagt upp sitt kontrakt och lämnat klubben. 19-årige Christoper Elf är tänkt som ersättare.

Och om Tif Vikings dröm slår in så kan det även bli förstärkning av annan kaliber.

Hoppet om att kunna få med Tomas Sandström och Marcus Thuresson i Vikingströjan under en till två matcher i framöver har levt sedan i höstas. Och gör det ännu.

– Det är vår förhoppning fortfarande men det är långt i från klart. Vi måste ha deras underskrifter senast sista januari i så fall, påpekar ordförande Hans Dahlbom.

Tomas Sandström siktar inte in sig på något annat än veteran-VM i april.

– Jag har inte funderat på Trelleborg något mera, det har varit mycket annat. Vi har inte pratat mer med dem om det heller, säger det före detta NHL-proffset.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons