Annons

Legender i jubileumsmatch

Tomas Sandström, Mats Näslund och Peter Sundström från Mif möter Tifprofiler i en veteranmatch på lördag. Varför? Tif fyller 30!
Sport • Publicerad 27 november 2003

Gamla Tifhjältar snörar på sig skridskorna igen. Med anledning av klubbens 30-årsjubileum kommer det på lördag att spelas en jubileumsmatch mellan profiler från Tifhistorien och Mifveteraner. Och det är inte vilka Mifveteraner som helst som dyker upp. Svenska hockeylegender som Mats Näslund, Tomas Sandström och Peter Sundström. - Vi är väldigt glada för att de här spelarna vill komma, säger Tommy Rosberg, kanslist hos Tif och en av organisatörerna bakom veteranmatchen. Från Tif kommer hela förstafemman från de "stora åren", 1989-1991, att finnas med och tränaren från samma period, Thomas Axelsson, kommer att stå i båset. Det skulle vara orättvist att jämföra de gamla rinkrävarna med dem själva under sina glansdagar och det räcker att konstatera att tempot inte var speciellt högt på på en av de tre tränigarna inför jubileumsmatchen. Och om det var istid som efterfrågades när det begav sig så är det båstid numera. Tanken är den gamla "superfemman" med Richard Åkesson (fortfarande i Tifs A-lag) Mikael Hansson, Krister "Nippe" Bergström, Lars-Göran Österlund och Roger Andersson ska matchas tillsammans även i veteranmatchen. Trots åren som gått finns chansen att få se några fina kombinationer - i alla fall i början av matchen. - Man kör som en vilding i tio minuter, sedan är man helt slut. Hjärnan vill men inte kroppen, säger Mikael Hansson, 39, som bland annat tack vare sitt jobb som brandman ändå kunnat hålla igång en del sedan hockeyhandskarna lades på hyllan 1992. - Men det är jättekul det här. Det var några år sedan sist och det är roligt också att tjata lite i omklädningsrummet. Han är full av respekt för motståndarna på lördag. - Jag vet inte hur seriöst de tar det och det kanske inte går så fort för dem men de har det i sig. Såna här stjärnor har aldrig spelat i Trelleborg, konstaterar han. Men någonting ska det förhoppningsvis gå att få ut av hemmalagets stjärnor också. - Alla har inte varit med på alla tre träningar men vi känner varandra, det sitter i ryggraden, säger Mikael Hansson. Tif Vikings veterantrupp: Richard Åkesson, Mikael Hansson, Krister "Nippe" Bergström, Lars-Göran Österlund, Roger Andersson, Rikard Thell, Pelle Hammarström, Alf Jönsson, Benny Mårtensson, Daniel Andersson, Tibor Karoli, Jonas Larsson, Patrik Persson, Tom Johansson, Peter Josefsson, Peter Hassel, Göran Nilsson, Fredrik Hallberg, Rolf Green, Jonas Kellander, Åke Nilsson, Lennart Nordkvist. Coach: Tomas Axelsson. Materialförvaltare: Lennart Andersson, Christer Andersson. Mif Redhawks: Lennart Hultgren, Rickard "August" Allenius, Jocke Grunde, Ronnie Fyhr, Benny Wahlgren, Peter Imhauser, Patrik Sylvegård, Tomas Sandström, Terje Johansson, Richard Cederved, Andreas Cederved, Olle Ljungqvist, Ove Lööv, Peter Sundström, Mats Näslund, Michael Riesbeck, Ove Gustafsson, Bo Svanberg.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons