Annons

Laursen har högtflygande planer – slutar i TFF

Johan Laursen, 24, bryter kontraktet med TFF. Han satsar på sin civila karriär som pilot och har fått jobb i Bahrain. "Det här är en chans på miljonen."
Sport • Publicerad 17 februari 2005

Efter tre säsonger i TFF lämnar Johan Laursen (bilden) klubben. Ja, hans inhopp på 15 minuter i träningsmatchen mot Högaborg kan vara hans sista insats på en fotbollsplan.

– Naturligtvis ett svårt beslut, men samtidigt lätt. Jag har sett vilken ångest många spelare har när de är runt 30 och fotbollskarriären går mot sitt slut. Jag kan inte förstå de spelare som inte satsar på en civil karriär vid sidan om fotbollen. Johan Laursen började redan 1999 att utbilda sig till pilot. Nu har han fått chansen att pröva på yrket. Om drygt en vecka reser han till Bahrain för att arbeta på ett företag inom business-jet.

Annons

– Det handlar om oljeshejker som hyr flygplan när de vill åka någonstans. Jag ser det här som en chans på miljonen. En kompis som heter Michael Ahlqvist är kapten på bolaget och han har ordnat det här.

Johan Laursen kom till TFF från Malmö FF 2002 och hade till en början svårt att ta en plats, inte minst på grund av problem med foten. Men den defensive mittfältaren fick alltmer speltid och i fjor noterades han för 17 matcher i allsvenskan.

– Innan säsongen kom det en rad provspelare till klubben, ändå kämpade jag till mig en allsvensk plats, säger Johan Laursen. Ändå ville han lämna klubben efter säsongen och med TFF:s goda minne provspelade han i höstas med två engelska lag – Gillingham och Yeovil – utan att få kontrakt. Nu väljer han att ge upp fotbollskarriären.

– Jag har varit proffs i sju år och haft grymt roligt. Jag har haft två drömmar och nu hoppar jag på den andra. Att flyga innebär en lång karriär och med tanke på utsikten får jag världens bästa kontor.

Från TFF:s sida var det inga problem att bryta kontraktet.

– Vi har inte hjärta att stoppa honom från denna möjlighet. Han har fått sitt livs chans och var helt salig när han berättade för oss, säger sportchefen Lasse Larsson.

– Det här innebär att tröja nummer 14 är ledig. Vi behöver en mittfältare till men har ingenting på gång. Jag säljer först innan jag handlar, säger Lasse Larsson.

Martin Falkenby

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons