Annons

Lasse Nielsen lämnar TFF

TFF bryter kontraktet med danske backen Lasse Nielsen som flyttar till danska Lyngby. Klubben är nu på dubbel mittbacksjakt och har identifierat alternativ, berättar manager Peter Swärdh.
Fotboll • Publicerad 30 januari 2019
Lasse Nielsen och Sundsvalls Jonathan Tamimi i TFF:s match mot GIF Sundsvall på Vångavallen i augusti.
Lasse Nielsen och Sundsvalls Jonathan Tamimi i TFF:s match mot GIF Sundsvall på Vångavallen i augusti.Foto: Andreas Hillergren/TT

Lasse Nielsen har av privata skäl haft en önskan om att komma närmare familjen, som bor utanför Köpenhamn.

Han byter nu klubb till Lyngby, strax norr om Köpenhamn, som spelar i den danska andraligan.

Annons

– Det är tufft att lämna Trelleborgs FF. Trots att säsongen i Allsvenskan inte blev som vi önskat så har jag trivts med klubben och laget. Av privata skäl behöver jag dock komma närmare familjen i Danmark och jag är tacksam över att jag och Trelleborgs FF haft en bra dialog och kunnat hitta en lösning när den här möjligheten dök upp, säger Lasse Nielsen, till TFF:s hemsida.

Lasse Nielsen kom till TFF från polska Lech Poznan inför säsongen 2018. Dansken väntades bli en nyckelspelare i laget men fick under säsongen svårt att behålla sin startplats. Och mittbacken spelade nästan uteslutande som högerback när han spelade.

– En del i det här beslutet har att göra med hans sociala situation. Han har sin familj i Danmark och längtat dit, det har vi tagit hänsyn till, säger TFF:s manager Peter Swärdh, till TA-sporten.

TFF har nu bara två mittbackar i truppen, Jasmin Sudic och Isak Jönsson, då Alexander Blomqvist såldes till Gif Sundsvall förra veckan.

Nu jagar TFF två mittbackar.

– Så är det i utgångsläget. Vi har kommit en bit på vägen och har tydliga alternativ, sedan återstår det en del samtal och diskussioner, berättar Peter Swärdh.

– Mot Värnamo spelade ju vår U19-spelare Timothy Axelsson, så att titta på U19-sidan ingår också i pusslet, säger Peter Swärdh.

TFF lär behöva två mittbackar till i truppen då Jasmin Sudic har fortsatta bekymmer med sitt knä och det är ännu oklart när han kan börja träna.

– Han har en rehabperiod på några veckor framför sig. Jag kan inte säga exakt antal veckor som det handlar om, det är ett medicinskt utlåtande som jag inte kan uttala mig om, men förhoppningsvis är han tillbaka innan serien startar, säger Peter Swärdh.

Den bosniska talangen Nedim Hadzic har ännu inte fått sina visumpapper klara och det är oklart när han kan komma och träna med TFF.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons