Annons

Lasse Nielsen klar

Nu är Lasse Nielsen klar. Den danske mittbacken har skrivit på för tre år med TFF.
Fotboll • Publicerad 23 januari 2018 • Uppdaterad 24 januari 2018
Lasse Nielsen, till vänster, i den polska cupfinalen förra året.
Lasse Nielsen, till vänster, i den polska cupfinalen förra året.Foto: Alik Keplicz

Ryktet på måndagen var som väntat sant. Nu är Lasse Nielsen presenterad som TFF-spelare.

Den danske mittbacken, som fyller 31 år i mars, kommer närmast från Lech Poznan i Polens högsta liga där han spelat sedan 1 juli 2016.

Annons

Med Lech Poznan, som för närvarande är tvåa i den polska ligan, har det även blivit spel i Europa League.

– Han är en meriterande spelare med den bakgrunden han har och att få in en rutinerad mittback var vår högsta prioritet, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

Nielsen har tidigare spelat i Odense i den danska Superligan 2013-16, FC Vestsjaelland 2011-13 och Naestved Boldklub 2008-11.

Det var från början ett tips som förde ihop Nielsen och TFF.

– Det är hans familjesituation som gynnat oss i det här och satt oss i ett attraktivare läge. Han har sin familj söder om Köpenhamn och de har bott kvar där när han har bott i Polen. Det var viktigt för honom att komma närmare dem, säger Patrick Winqvist.

– Hans klubb har varit medgörlig i det här och har satt spelaren i centrum, berättar Winqvist.

När väl TFF och Lasse Nielsen fick kontakt har det gått snabbt och affären har kommit i hamn på cirka en vecka, trots att Lasse Nielsen stod under kontrakt med Lech Poznan.

– Det har varit lite stolpe in för oss. Det viktigaste för Lasse var att komma närmare sin familj. Sedan var han intresserad av att spela i Sverige eftersom han redan spelat i Danmark, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall.

– Vi hade andra namn uppe när hans dök upp. När vi samtalade för första gången fick vi ett väldigt bra intryck av honom. Vi ville gärna ha in en lite äldre spelare eftersom vi tappat rutinerade spelare som Magnus (Andersson) och Kristian (Haynes). Sedan var vi tvungna att ta ett snabbt beslut och vi hittade en väldigt bra lösning, fortsätter Mattias Kronvall.

Men ni har fått betala övergångssumma för honom?

Annons

– Det är ingenting jag kommenterar men alla tre parter är nöjda med helhetslösningen.

Lasse Nielsen är dock inte spelklar redan till lördagens match mot IFK Värnamo. Och det är ännu oklart när han kommer börja träna med TFF.

Patrick Winqvist är nu nöjd med mittbacksuppsättningen i truppen, där nu Alexander Blomqvist fått sällskap av Lasse Nielsen och MFF-lånet Dennis Hadzidakunic.

– Det var angeläget att lösa mittbacksuppsättningen, det har varit högsta prioritet från vår sida så det är skönt att det är klart, säger Patrick Winqvist som även ser ytterbackarna Jacob Palander och Anton Tideman som möjliga mittbackar i truppen.

– Jacob har i grund och botten varit innerback innan han kom till oss. Redan i höstas pratade jag med honom att jag ser honom som ett alternativ som mittback. Även Anton har tränat lite som innerback också, säger tränaren.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons