Larsson bejublad men mållös

En nick som gick över och ett skott som tog i stolpen. Men inget mål. – Det är fem centimeter som skiljer från att jag gör två mål i dag, säger Henrik Larsson efter landslagscomebacken.
Sport • Publicerad 27 maj 2008

Trion Henrik Larsson, Johan Elmander och Anders Svensson byttes in i halvtid. Störst jubel fick, inte helt oväntat, återvändaren Larsson.

Comebacken var efterlängtad hos supportrarna. Och, efteråt, också hos anfallsveteranen.

– Ska jag vara ärlig så har jag inte tänkt så mycket på landslaget. Jag har följt dem, men det har ju varit något som jag varit klar med, säger Larsson.

– Men det är klart att nu när man är tillbaka så inser man ju hur stor del det har varit av ens liv, hur viktigt det varit för en.

I minnesmatchen med Celtic i Glasgow på söndagen gjorde Larsson succé med ett mål. Men mot Slovenien fick han gå mållös från planen.

Hans senaste landslagsmål kom mot England i VM-gruppspelet 2006 och det märktes att han var sugen på att göra mål igen. Och att lagkamraterna gärna ville se honom göra det.

Ett par minuter in i halvleken hittade Christian Wilhelmsson Larsson med ett inlägg från vänsterkanten. Helsingborgsanfallaren var ensam framför mål, men hans nick gick en bra bit över.

– Det var ett bra inlägg. Men jag får för mycket på den, så den gör över, berättar Larsson.

Två minuter senare spelade Sverige sig in i slovenernas straffområde. Bollen hamnade hos Johan Elmander, som valde att lägga bollen vidare snett bakåt i stället för att skjuta själv.

En gratischans för Larsson. Men i stolpen.

– Jag lägger den precis i det hörnet jag vill ha den. Men den tar i stolpen. Men ibland går den in och ibland går den inte in.

Men en seger blev det i alla fall, tack vare Tobias Linderoths mål. Och även om matchen mestadels gick i träningstempo var en seger i alla fall ett positivt besked, tycker Henrik Larsson.

– Det är ju en träningslandskamp vi spelar och det är kanske lite svårt att prestera optimalt.

– Men vi vinner med 1–0 och det är väl hyfsat spel emellanåt. Vi vet ju om att vi kan betydligt bättre än så här. Det är den 10 juni det gäller. (TT)

Jens Bornemann

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.