Annons

Lars-Olof Hansson är tillbaka på IFK-bänken

I torsdags hade IFK fotbollsavslutning, där nye tränaren, Nils-Erik Persson, klargjorde planerna inför 2006. Den stora nyheten var Lars-Olof Hanssons återkomst som lagledare.
Sport • Publicerad 16 december 2005
Lars-Olof Hansson ser fram emot att på nytt engagera sig som lagledare i IFK. @08 Bildbyline:Foto: Tomas Nyberg
Lars-Olof Hansson ser fram emot att på nytt engagera sig som lagledare i IFK. @08 Bildbyline:Foto: Tomas NybergFoto: 

– Det känns jättebra att Lars-Olof kommer tillbaka och hans rutin blir värdefull. Han är en riktig IFK-are i grunden och han är lite av den gamla typen ledare som ser till så att det blir ordning och reda, menar Nils-Erik.

Lars-Olof Hansson har ägnat mängder av år åt IFK Trelleborg i olika fotbollssammanhang men har även stor rutin från olika roller inom Skånes Fotbollförbund. Han var senast lagledare mellan åren 1997– 2001.

Annons

– Det känns roligt att vara tillbaka och jag har fått härlig respons av styrelsen och spelarna, inleder Lars-Olof, när TA tar upp nyheten om hans återkomst och han förtydligar senaste engagemanget så här:

– Jag var först lagledare när Anders Grimberg och Roland Karlsson var tränare 1997-99 och sedan tillsammans med Bosse Cronqvist, innan "Grimma" och Rikard Harletun ledde träningen 2001.

Nils-Erik Persson kom med en nyhet för IFK-are och som uppskattades på mötet:

– Vi börjar träna den 9 januari och spelarna kan välja en veckas semester från då och fram till den 1 mars. Det är tillräckligt tufft ändå längre fram och vi gör endast ett tvåveckors uppehåll under sommaren och jag har kört med samma modell i andra klubbar och det brukar fungera.

Under uppstarten kommer IFK att köra ett inomhuspass i Skurup i veckan och det passet delar man hallen med Ola Severins Rydsgård.

– Vad jag hört har det fungerat jättebra nu under senhösten, där de båda lagen avslutat med en enkel träningsmatch och därför kör vi också vidare, tillägger Lars-Olof Hansson.

IFK inleder träningsmatchandet den 18/2 och då möter man Lunds FF.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons