Annons

Lars Åberg årets ledare i Trelleborg

1990 valdes Lars Åberg till ordförande i IFK Trelleborgs handbollssektion. Han har breddat klubben och spetsat den till elitseriestatus. I går tilldelades Lars Åberg ledarpriset. "Åh, det är inte klokt", säger han när TA-sporten meddelar honom utmärkelsen.
Sport • Publicerad 2 februari 2007
Årets idrottsledare 2006: Lars Åberg. "Naturligtvis är det en stor ära, verkligen kul. Jag vet ju att det var många andra duktiga ledare som var nominerade." @08 Bildbyline:Arkivbild: Mårten Svemark
Årets idrottsledare 2006: Lars Åberg. "Naturligtvis är det en stor ära, verkligen kul. Jag vet ju att det var många andra duktiga ledare som var nominerade." @08 Bildbyline:Arkivbild: Mårten SvemarkFoto: 

Trelleborgs föreningsråds ledarpris, ursprungligen Greens kanna, för 2006 tilldelas Lars Åberg. Juryns sammanträde på torsdagskvällen blev en osedvanligt kortfattad affär. Efter andra omröstningen hade tio av de tolv ledamöterna röstat på Lars Åberg.

– Fantastiskt! Först Johan Zanotti som vinner Skånskans pris som årets tränare – och nu det här, säger Lars Åberg.

Annons

– Naturligtvis är det en stor ära, verkligen kul. Jag vet ju att det var många andra duktiga ledare som var nominerade. Men jag ser det som en ära åt hela föreningen. En man gör ingenting, det vi gjort är att vi jobbar tillsammans. Lars Åberg har naturligtvis mycket stor del i vad IFK åstadkommit.

Störst fokus har det varit på A-lagets avancemang till elitserien 2006.

– Det är naturligtvis den största höjdpunkten under året. Men det är en situation som vi byggt undan för undan och vi har, trots många belackare, fått ihop en fungerande struktur och organisation. Vi har samlat en skara människor med olika kulturell och handbollsmässig bakgrund, som vissa kallar "köpelag", men som visar fantastisk attityd på planen och vi har också en fantastisk stämning i truppen.

– Detta genomsyrar hela klubben där vi alla är positiva till varandra.

Vad talar för att 2007 blir lika lyckosamt som 2006?

– Jag tror det här året blir än mer framgångsrikt. Vi kommer föra upp ett antal unga spelare födda 1990 till A-laget och de kommer att ta en plats i truppen.

– Vi har också en otroligt stark backning från sponsorerna där ett antal företagare hört av sig och meddelat att de vill engagera sig i föreningen.

Det lär bli fler kapitel i framgångssagan IFK, som så sent som våren 2005 höll till i division två. Nu har också dess högste ledare prisats.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons