Annons

Landslagsträning på Gylle Stadion

I går tränade det svenska P16-landslaget på Gylle Stadion inför dubbellandskampen mot Lettland. Med i Gylle fanns bland andra TFF-målvakten Viktor Noring.
Sport • Publicerad 24 april 2007
Hamid Alamin, från MFF – till vänster och Kamal Mustafa, från IFK Göteborg, var först att beträda Gylle Stadion, när P16-landslaget tränade i går. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Hamid Alamin, från MFF – till vänster och Kamal Mustafa, från IFK Göteborg, var först att beträda Gylle Stadion, när P16-landslaget tränade i går. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

Viktor har att tampas med Dejan Garaca, från BK Forward i Örebro:

– Det är helt OK och jag känner de flesta i laget sedan tidigare, menar Viktor efter träningspasset.

Annons

I dag tränar P16-truppen på Vångavallen klockan elva och i kväll spelas första matchen mot Lettland. Den spelas på nya idrottsplatsen i Ystad och har matchstart klockan 18.30.

Förbundskapten är Ulf Svensson – med förflutet som bland annat assisterande tränare under Erik Hamrén i Örgryte. Denna gång har han själv förre Ljungskilespelaren Bo Wålemark som assisterande och Ulf beskriver organisationen så här:

– Vi har bildat ett team, där jag har antingen Bosse, Leif Engqvist, i MFF eller Ludvig Erntsson, i Öster till min hjälp. Tanken är att det ska gå runt på alla.

Efter matchen mot Lettland i kväll fortsätter man träna i morgon – för att avsluta landslagssamlingen med returmötet med Lettland under torsdagen. Den matchen spelas på Höllvikens IP – med avspark klockan 13. När det gäller laguttagningen inför träningslandskamper som nu, förklarar Ulf Svensson så här:

– Vi har en policy att alla ska få starta en match.

Efter matcherna mot Lettland har Ulf Svensson & Co att gå igenom landets 16-åringar vid kommande distriktscup-spel:

– Vi har ju 24 distrikt så det är tvunget att gå igenom spelarmaterialet ordentligt och det gör vi två gånger om året.

Ulf förklarar att man i förlängningen arbetar med 60-grupper och att det i dessa åldrar händer väldigt mycket på vägen:

– Ja, det går upp och ner i utvecklingen.

Oavsett vilka spelare som blir uttagna, gäller en stor nordisk pojkturnering i Vejle i månadsskiftet juli-augusti. Därefter står en dubbellandskamp på bortaplan mot Nordirland på programmet, innan årets höjdpunkt i slutet av oktober.

Annons

– Då avgörs första EM-kvalet via gruppspel, där vi möter Rumänien, Färöarna och Tyskland – som värdnation, förklarar Ulf.

Därefter avslutas landslagsåret med ett läger på Bosän under första helgen i december.

– Vi hoppas komma bland de två bästa vid EM-kvalet i Tyskland och då går vi vidare till andra kvalsteget under nästa vår. EM avgörs sedan nästa sommar men vi vet inte var EM ska arrangeras ännu. TFF har spelat många träningsmatcher mot svenska elitlag på Gylle Stadion men detta var premiär för ett landslag på plats. Betyget på arenan blev tyvärr inte det bästa:

– Nej, planen var dålig – hård och ojämn och vi fick tyvärr inte ut vad vi hoppats av träningspasset, menar Ulf Svensson lite besviket.

FOTNOT: Viktor Noring inleder som målvakt först på torsdag i Höllviken.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons