Annons

Landslagstjejer på Vanningen

Under någon eftermiddagstimme under fredagen fanns fint främmande på Vanningen och det var de båda landslagssimmarna; Josefin Lillhage och Petra Granlund, som gästade Vellinge-Näsets SK.
Sport • Publicerad 10 april 2010
Landslagssimmarna; Petra Granlund, till vänster och Josefin Lillhage, besökte under fredagen Vellinge-Näsets SK. Båda höll i ett gemensamt träningspass för ett 60-tal ungdomar.
Landslagssimmarna; Petra Granlund, till vänster och Josefin Lillhage, besökte under fredagen Vellinge-Näsets SK. Båda höll i ett gemensamt träningspass för ett 60-tal ungdomar.Foto: 

VELLINGE. Båda simmarna representerar Väsby SS men simmarkarriären tog fart i Askim för Josfins del och i Katrineholm för Petras. Josefin är både äldst och mest meriterad med OS- och VM-brons och för Petras del gäller ett EM-guld som bäst.

– Det är roligt att vara här och visa upp sig som landslagssimmare och vi måste vara förebilder i olika sammanhang, menar Josefin.

Annons

De båda tjejerna körde först ett uppvärmningspass och fyllde sedan på med ett teknikpass och det var full fart i och runt bassängen.

60-talet simmare i åldern tio till 20 år fanns på plats och av dessa kom åtta i elitgruppen hem från ett veckolångt träningsläger i Thailand under torsdagen.

– Räknat från babysim och uppåt har vi 600 barn och ungdomar i vår verksamhet och vi är väldigt måna om att bygga under ifrån, menar Anders Lundbladh – som sitter i styrelsen.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons