Annons

Landslagstjej till "Ladies Team"

Trelleborgs Bordtennisklubb satsar hårt inför nästa elitseriesäsong. På fredagskvällen blev Marie Olsson klar för "Ladies Team". - Marie stod högt upp på vår önskelista. Nu väntar vi på nummer ett, säger Inge Augustsson. - Det här innebär att vi satsar, nu ska vi på fullt allvar blanda oss in i toppstriden, fortsätter tränaren.
Sport • Publicerad 23 april 2004

Marie Olsson är 20 år och anses som en av landets största talanger. Efter spel i ungdomslandslaget har hon varit bofast i landslaget allt sedan hon blev senior. Vid senaste SM blev hon tvåa. - Jag har tagit ett par brons på ungdoms-EM och var med i lag-VM i Quatar senast där vi blev 29:a. Där spelade jag bra, fick en bra kvot och är nöjd med mitt spel. Marie Olsson har fått sin pingisfostran i Gröstorp på Österlen och de tre senaste säsongerna har hon spelat för Spårvägen. - På slutet var det riktigt jobbigt att åka till Stockholm och spela. Nu får jag nära till hemmamatcherna och det ska bli skönt, säger Marie som ska bo kvar i Simrishamn - åtminstone till sommaren. - Då har jag gått ut gymnasiet och ska flytta, men jag vet inte var jag ska bo. Under årets elitserie hade Marie Olsson matchkvoten 19-11, en kvot som hon beskriver som "okej". Flera klubbar var ute efter hennes namnteckning, Trelleborg lockade mest. - Jag tror jag kommer trivas bra. Jag kommer höja träningsdosen och kommer säkert utvecklas ytterligare, säger Marie som är bekant med systrarna Veronica Mattiasson och Angelica Augustsson. - Jag mötte dem ofta när vi var små och de bildar en bra andrauppställning. Kan vi få en bra etta också så kommer det blir riktigt bra, säger Marie. Inge Augustsson beskriver nyförvärvet med "den största påläggskalven i svensk bordtennis". - Dessutom är hon Skånetös och det är något av en dröm att ha Skånetöser i laget så långt det går. Nu är laget klart till tre fjärdedelar. För att finansiera den sista pusselbiten krävs ökade sponsorintäkter. - Vi måste arbeta vidare med sponsorer för att ro i land nästa spelare. När har ni klart med nästa nyförvärv? - Det är en svår nöt att knäcka. Det kan dröja flera veckor men givetvis vill vi ha laget klart så snart som möjligt för att få ro inför nästa säsong. Vi söker inom landet just nu, lyckas vi inte får vi söka utomlands, säger Inge Augustsson som har svårt att dölja sin glädje över att ha lockat till sig landslagsspelaren. - Jag känner mig riktigt uppspelt. Det blir nog en sväng till Tre Lyktor i kväll. Vi kommer bjuda på fin bordtennis nästa säsong. Redan på lördagen kommer Marie Olsson till Trelleborg. Dels ska hon underteckna ettårskontraktet och dels ska hon spela uppvisningspingis i Söderslättshallens B-hall på förmiddagen i firandet av Södans 30-årsjubileum.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons