Annons

Landslagsstjärna föll oväntat

Inte fullsatt, men mycket folk på läktarna. Det var det i Söderslättshallen på lördagen när Trelleborg Open i taekwondo avgjordes för tionde gången.
Sport • Publicerad 27 januari 2002
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

De flestas blickar riktades mot ena änden av hallen, när Marcus Thorén gick upp på mattan. Inte så konstigt. Marcus, från Stockholmsklubben Atletic, är med i det svenska landslaget och är överlägsen i sin klass i landet. Han var dessutom med vid OS i Sydney, där han slutade på en tolfteplats efter att ha förlorat mot en australier som sedermera vann OS-silver. BILD:CLAES NYBERG - Jag har faktiskt inte förlorat mot en svensk på åtta år, förklarade han utan att vilja verka spydig. - Jo förresten, jag har åkt dit i två matcher, men det har varit när jag tvingats avbryta på grund av skada, minns han sedan. Det började bra för Marcus Thorén i "Open" på lördagen också men det blev så småningom tvärstopp i +84 kg-finalen mot meriterade norrmannen Ken Holter, som vann på att svensken fick minuspoäng för ett regelbrott. Bättre gick det för tre trelleborgare; Adnan Soleiman, Louai Khalil och Erik Obrand vann samtliga faktiskt sina klasser.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons