Annons

Landslagsmannen åter i Palmstaden

I somras valde Linus Svensson att lämna Palmstaden för Stanstad. Nu har han bytt klubb igen och är tillbaka i Trelleborg. "Jag vill få tillbaka motivationen."
Sport • Publicerad 2 december 2004
Ungdomslandslaget och spel i division fyra. Det är verklighet för Linus Svensson som lämnat Stanstad och är tillbaka i Palmstaden. @08 Bildbyline:Arkivbild: Claes Nyberg
Ungdomslandslaget och spel i division fyra. Det är verklighet för Linus Svensson som lämnat Stanstad och är tillbaka i Palmstaden. @08 Bildbyline:Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Linus Svensson är U19-landslagsmannen från Trelleborg som inledde säsongen med att lämna degraderade Palmstaden. När de gamla lagkamraterna spelade i division fyra var Linus två serier upp i storklubben Stanstad.

Nu är Linus tillbaka.

Annons

– Jag vill hitta tillbaka till det som är roligt med innebandyn. Jag vill få tillbaka motivationen.

Stanstad är serieledare i södertvåan, men det där med söder är en definitionsfråga. Serien innehåller lag från Huskvarna och Oskarshamn.

För 17-årige Linus blev det jobbigt med de långa resorna.

– Man var borta hela dagarna och det var inte kul. Jag tappade motivationen, kände att jag missade mycket här hemma. Till slut hade jag inget socialt liv och det kändes hyfsat ensamt på bortamatcherna. Även om man snackade med sina lagkamrater så var det inte ens bästa kompisar som var med, säger Linus.

Trelleborgaren fick speltid, men mot slutet, när motivationen försvann, tappade Linus i prestation. I förra veckan tränade han med Palmstaden igen för att känna sig för och plötsligt kom spelglädjen tillbaka.

– Det är jätteskönt att vara tillbaka. Jag har mer spring i benen, det är mera skratt och jag känner en annan trygghet.

Vad är det för skillnad på spel i division två och division fyra?

– Skillnaden är stor. Stanstad har en stor och bred trupp. De har ett spelsätt och en taktik som sitter klockrent.

Vad tror du om Palmstadens chanser?

– Jag hoppas vi går upp i trean. Om alla vill, alla ger hundra procent och all jobbar målmedvetet så tror jag att det ska gå vägen.

Annons

Vad kan du bidra med?

– Förhoppningsvis kan jag bidra med det jag har lärt mig genom åren och så poäng förstås. På träningarna har jag spelat forward, eller mittfältare egentligen, och det har känts bra. Jag hoppas jag kan bjuda på några tunnlar också. I Palmstaden tas Linus Svensson emot med glädje.

– Linus är en kille som jag haft i juniorlaget. Han är duktig, brinner för sin idrott. Helt klart blir han en tillgång. Spelmässigt är han grymt bra på att utnyttja sin låga tyngdpunkt med sin fart och teknik. Han är svårfångad för motståndarna, säger tränaren Alex Nikolaidis.

I mitten av november gjorde Linus Svensson landslagsdebut – 10–3 mot Schweiz och 5–10 mot Finland med U19-landslaget. Nu får Linus chans till revansch mot finnarna. Den 18 december spelas Finnkampen på Johanneshov i Stockholm.

– Det ska bli kul och 5–10 kommer inte hända igen.

Du tror inte chanserna att komma med i landslaget minskar nu när du bytt klubb?

– Den har så klart minskat, men kan jag bara ge hundra procent ska det nog gå. Spelet är ju mycket snabbare i landslaget men det är mer en inställningsfråga.

Martin Falkenby

INNEBANDY TRELLEBORG
INNEBANDY TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons