Annons

Landslagsdrömmenblev sann för Emelie

Två drömmar har slagit in. Nu är det bara två kvar för Emelie Alm, 16, som är uttagen i svenska juniorlandslaget.
Sport • Publicerad 23 februari 2005
Emelie Alm uttagen i den landslagstrupp som gör upp om medaljer på junior-EM. @08 Bildbyline:BILD: Claes Nyberg
Emelie Alm uttagen i den landslagstrupp som gör upp om medaljer på junior-EM. @08 Bildbyline:BILD: Claes NybergFoto: 

Länge kände sig Emelie Alm säker på en landslagsplats till junior-EM i Antwerpen. Men när hon väntade på beskedet kom oron.

– Jag vet inte varför jag tvivlade. När så förbundskaptenen (Stefan Yngström) ringde så frågade han hur jag mådde och om jag var nervös och sedan sa han att jag hade en säker plats i laget, berättar Emelie Alm.

Annons

Landslagsplatsen har säkrats tack vare stabilt spel på en hög nivå hela säsongen. Emelie har höjt sitt snitt per serie med flera poäng.

– Jag har spelat jättebra och visat flera resultat.

Bland annat upprepade Emelie fjorårets femteplats på JSM i år och i junior-masters har hon en topplacering inför det kommande slutspelet.

– Jag ligger femma (och nästbäst på tjejsidan) och då spelade jag dåligt vid senaste deltävlingen. Landslaget åker till Antwerpen den sista mars och EM-tävlingarna pågår i tio dagar.

– Det finns potentiella vinnare i alla spelarna i min trupp.Det skall bli mycket roligt att åka till Antwerpen med det här laget. Det finns en stor gemenskap i truppen och en god lagkänsla, säger förbundskaptenen Stefan Yngström i en intervju på bowlingförbundets hemsida.

Emelie Alm tror på framgångar.

– Vi är bland de bästa nationerna och det finns duktiga bowlare även från England, vilket talar för svenska medaljer på mästerskapet. I JEM tävlas det i individuellt, två-, tre-, fyra- och femmanna.

– Jag ska försöka vinna individuellt och även med något lag, säger Emelie.

En anledning till att hon lyckats så bra i år är att hon kom in på bowlinggymnasiet där hon nu är inne på sin andra termin.

Att komma in i Nässjö är ett av fyra mål som hon satt upp.

Annons

– Nu har jag uppnått det andra i och med att jag kom med i juniorlandslaget. Nu har jag två mål kvar – att komma med i U23-landslaget och seniorlandslaget.

Men det finns ännu ett mål – och det med hemmaklubben La Visite som just nu leder division fyra.

– Egentligen ska vi spela i en högre division och jag ska försöka hjälpa upp klubben till tvåan.

Martin Falkenby

Bowling NÄSSJÖ
Bowling NÄS SJÖ
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons