Annons

Landslagsdebut för Marcus

I helgen blir det landslagsdebut för Stavstens IF:s Marcus Nilsson när juniorlandslaget möter Norge i två matcher. Och den 17-årige talangen har redan siktet inställt på elitserien.
Sport • Publicerad 10 januari 2007
Marcus Nilsson från Stavsten debuterar i helgen i juniorlandslaget som spelar två matcher i, och mot Norge. @08 Bildbyline:Bild: Ulf Svenning
Marcus Nilsson från Stavsten debuterar i helgen i juniorlandslaget som spelar två matcher i, och mot Norge. @08 Bildbyline:Bild: Ulf SvenningFoto:  

Stavstens vänstersexa har tidigare varit med på några samlingar med juniorlandslaget men då har det handlat om rena träningsläger. - Nu tyder väl det mesta på att jag kommer att få spela, säger Marcus Nilsson. Han har vetat om att han var uttagen sedan en dryg vecka men det var först i går som laget presenterades. - Det ska bli jätteskoj. Det är naturligtvis högre tempo och så, men jag tycker att jag har hängt bra med på de tidigare samlingarna. Marcus är den ende i landslagstruppen som inte representerar ett elitserielag.

Men det hoppas han ändra på till nästa säsong. - Jag tror att jag spelar i elitserien redan nästa säsong. Jag har haft kontakt med flera olika klubbar, berättarMarcus Nilsson. Marcus nämner sin spänst och skott som sina starka sidor. - Det jag behöver förbättra är konditionen. Jag är lite för lat, säger Marcus med ett snett leende. Hans tränare i Stavsten, Christian Skoog, tror att Marcus kan gå långt. - Det är upp till honom själv hur långt han vill gå. Han har alla förutsättningar att bli en riktigt bra handbollsspelare. - En jättetalang helt enkelt. I motsats till Marcus tror han dock att han skulle må bra av ett år till i en serie under elitserien. - Division 2 kanske är för långt ned för honom nästa år men tar vi steget upp kan ettan vara rätt nivå för honom. Något han behöver förbättra? - Han behöver träna upp fysiken. Men det är viktigt att ta det försiktigt så han inte förlorar sin snabbhet. Ulf Svenning,

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons