Annons

Landslaget i padel på läger i Trelleborg

Racketsporten padel har blivit enormt populär på bara några år. Nu bär det söderut för Sveriges landslag i succésporten, som lägger ett träningsläger i Trelleborg inför stundande EM och junior-VM.
Padel • Publicerad 14 september 2019 • Uppdaterad 18 september 2019
Padel of Swedens hall på Trävaruvägen.
Padel of Swedens hall på Trävaruvägen.Foto: Tomas Nyberg

Nu till helgen, den 21-22 september, kommer både dam- och herrlandslaget i padel, samt junior- och ungdomslandslagsspelare, till Padel of Swedens lokaler på Trävaruvägen.

För seniorerna är lägret en förberedelse inför höstens EM i Portugal. Juniorerna värmer i sin tur upp inför JVM som avgörs i Spanien.

Annons

Padel of Swedens lokaler på Trävaruvägen öppnade i juni. I juli arrangerades en internationell tävling med 190 deltagande lag. Det blev då ett lyckat arrangemang och det bidrog till att det nu arrangeras ett landslagsläger i hallen.

– Vi skötte den tävlingen helt prickfritt och det var också några landslagsspelare med på den tävlingen och de trivdes här och gillade banan. Så därför fick vi frågan av förbundet att ha ett läger här, säger Jonas Persson, på Padel of Sweden.

– Det finns även planer på att ha oss som landslagsbas nästa år. Det är också många skåningar i landslaget och det gör att landslagslägren gärna läggs i Skåne, fortsätter Jonas Persson.

Padel of Swedens hall har varit välbesökt sedan den öppnades.

– Vi har fullbokade banor varje kväll, berättar Jonas Persson.

Den relativt unga sporten, som kan liknas vid en blandning mellan tennis och squash, har gått starkt bland motionärer i Sverige de senaste åren.

Och nu kommer alltså även landslaget till Trelleborg.

Herrspelarna har läger på lördagen och damerna på söndagen.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons