Annons

Läkaren: I nuläget ser det bra ut

Regn och grått och trist – men ändå glada besked för landslaget: de skadedrabbade spelarna är tillbaka i full träning.
Sport • Publicerad 4 juni 2008
Zlatan Ibrahimovic gick för fullt på onsdagens träning. BILD: SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic gick för fullt på onsdagens träning. BILD: SCANPIXFoto: 

Bara fotskadade Johan Elmander var kvar på hotellet och rehabtränade, annars var de tidigare osäkra spelarna tillbaka i full träning.

Gladast av alla:

Annons

Markus Rosenberg som är tillbaka efter den illavarslande knäskadan.

- Jag hade inte trott det här för tio dagar sedan, så det har gått snabbt. Jag hade tankar på att det kunnat gå värre, därför kändes det skönt att kunna gå för fullt i dag, sade Rosenberg efter det sena träningspasset i Lugano.

Det var under förlägret i Stenungsund som han försökte sig på en märklig nedtagning högt i luften, ramlade fel, och drog till knäet.

Rosenberg valde att kliva av i slutet av träningen ("bara en försiktighetsåtgärd") medan Zlatan Ibrahimovic och Tobias Linderoth var med hela tiden.

- I nuläget ser det bra ut överlag, säger läkaren Anders Valentin.

- Rosenberg såg kanon ut och Zlatan och Linderoth var ju med hela träningen. Johan (Elmander) var kvar på hotellet och styrketränade och cyklade. Det är som ett blåmärke, går inte att göra så mycket åt. Det gör ont, men det går över. Han är snart med i full träning igen, sade Valentin.

Det är även Markus Rosenberg som tänker träna hela torsdagens träningspass. Däremot kommer han inte försöka sig på en så komplicerad nedtagning igen.

- Jag får nog lugna mig då, är nog bättre att jag väntar till de stora matcherna.

(TT)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons