Lågt betyg för Hanson

Ryder cup-segern kan ingen ta ifrån Peter Hanson. Hans eget betyg blir dock lågt, i alla fall i de brittiska tidningarna.
Sport • Publicerad 5 oktober 2010

Ryder cup-kaptenen Colin Montgomerie hyllas och hjälten Graeme McDowell får mest utrymme, men Peter Hanson blir mest en parentes när de brittiska tidningarna ska sammanfatta Europas seger över USA. Resultatraden, en seger och två förluster, ger inget jättebetyg åt svenskens insats.

I The Times får Hanson 5 av 10, samma betyg som bröderna Molinari och flerfaldige major-vinnaren Padraig Harrington.

"Hanson kämpade med att få till de glimrande slag som Ryder cup kräver. Hans enda bidrag kom tillsammans med Jimenez i bästbollen, men han blåstes bort av Mickelson i söndagens singelmatch", skriver tidningen.

Samma betyg får svensken i Independent, skillnaden är att bara han och Francesco Molinari får så pass lågt betyg. I The Guardian, som är snålast med betygen, får han liksom får han liksom fem andra spelare C i betyg och tidningen skriver: "I singelmatchen hade han chansen att notera en stor seger, men i stället blev det två dubbelbogeys på vägen mot förlust".

Vem som får bäst betyg? Graeme McDowell så klart.

Anna Thulin
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.