Annons

Lagkamrater överst på prispallen i Varbergs Sum-sim

Sport • Publicerad 12 juli 2008

När Vellinge-Näsets Linnéa Olsson slog händerna i kaklet och tittade upp hade hon inte bara vunnit – lagkompisen Emelie Horn var tvåa. Vellinge-Näset lade beslag på guld och silver i fredagens Sum-Sim i Varberg.

– Jätteroligt! Speciellt eftersom vi är en så liten klubb, säger Linnéa Olsson någon timme efter uppgörelsen på 200 meter frisim i flickor 14-klassen. Linnéa gick ut snabbt och låg jämnsides med Trelleborg Kappsims Ida Lindborg efter 50 meter.

Annons

Sedan drog hon i från och höll en stadig ledning. Slutliga 2.11,18 var 67 hundradelar före Emelie Horn.

– Vi ville båda stå på pallen, säger Linnéa Olsson.

Det var hennes första medalj i Sum-sim, som gäller som ungdoms-SM.

– Förra året kom jag fyra på 100 meter rygg. Jag låg tvåa eller trea med 25 meter kvar.

En skön revansch alltså. Emelie Horn var också nöjd med sitt resultat. Hon kvalificerade sig som åttonde och sista simmare till finalen. Silver var inget i tankarna.

– Nej, det hade jag inte räknat med. Jag tänkte bara gå in och göra mitt bästa, säger Emelie Horn som på torsdagen kom tvåa på 800 meter fritt. Trelleborg Kappsims Ida Lindborg kom delad fyra i finalen. 20 minuter innan hade hon simmat till sig guldet på 200 meter medley. Och sänkt sitt personbästa på distansen med fem sekunder.

– Det var imponerande, konstaterar mamma Caroline Lindborg.

Vellinge Näsets lagledaren Lisa Svensson var också imponerad. Och hes efter allt skrikande.

– Det är två dagar kvar. Jag vet inte hur jag ska klara det, säger Lisa Svensson.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons