Annons

Läget börjar klarna

Med lite mer än halva våromgången spelad börjar det klarna beträffande topp och botten i de olika småklubbsserierna och hittills är det väl lite upp och ned, eller hur ska man väl annars tolka två serieledare och fyra jumbolag? Där emellan ligger en hop lag och vi kan ju börja med dessa.
Sport • Publicerad 2 juni 2009

I division tre hakar väl ändå FC Trelleborg på den absoluta topptrion och ligger bara två poäng efter Balkan på andraplatsen. Leder gör knallaget Kvarnby och som tränas av den förre Näsettränaren Jan-Åke Jönsson. Även den förre tipselittränaren i TFF och nuvarande sportchefen i just BK Näset, Mats Nilsson, har varit med och byggt upp Kvarnbylaget under några år och det är lite av hans sådd som Jan-Åke nu är med och skördar.

IFK Trelleborg har man lite svårt att sia om eller egentligen svårt att förstå sig på. Strax ovanför strecket nedåt är där man huserar för tillfället men inte minst alla randiga supportrar går och väntar på att Jimmi Olssons grabbar väl närmast ska explodera i sin fotbollskonst. Malmö City borta i morgon är nog tyvärr inte matchen man dock kan hoppas på alltför mycket och det handlar ju om gamla Kirseberg och därmed en erkänt svår nöt att knäcka.

Annons

Mittenlagen finns i division sex och där har vi Skansen, Minnesberg och Gislöv och där överraskar väl Skansen lite negativt. En kanonstart har förbytts till idel poängförluster och därmed är det väl också lite tvärtom jämfört med i fjor. Minnesberg tillhör alltid lagen som ligger några snäpp under täten men nye tränaren Benny Olsson nöjer sig säkert inte med den sjundeplats man för tillfället innehar. Gislövs ungdomar kämpar på och detta under Thomas Kronqvists ledning. Kronqvist blev visst plötsligt till Kronvall vid något tillfälle och det ursäktas härmed.

Av bottenlagen är väl inte Pelisters bottennotering helt oväntad men mest oroar Anders Palmérs dystra miner efter varje uppradad förlust. "Palle" är i grunden en superpositiv människa och tränare men i takt med Pelisters förluster verkar Palle också mer och mer nedstämd och till och med lite halvt uppgiven. Som nykomling i division tre visste han säkert att det kunde bli svårt och det är bara att bita ihop och kämpa på!

Bottenläge är det också i division fyra och där är det till och med dubbelt upp. Vellinge allra sist och BK Näset precis ovanför men ändå nedanför sista strecket och de bäda lagen kommer att få fullt upp – för att klara sig kvar. Tränarbytet i BK Näset kan ge resultat på sikt och "Rossi" Eterovic i Vellinge kommer inte att ge sig förrän han får stil på sitt unga lag.

I femman kämpar Anderslöv också i bottenregionen och snabbt nog börjar det bli avstånd uppåt. Detsamma gäller i sexan för Skegrie och som tippat topplag måste det kännas frustrerande att nu ligga jumbo. Det fjärde jumbolaget är Klagstorp i sjuan men där kan man ju inte trilla längre ned och det är bara att fortsätta kämpa på även där.

Skanör/Falsterbo föll visserligen i gårdagens seriefinal i Skabersjö men kommer garanterat att förbli ett topplag. Detsamma gäller, så klart, Östra Torp i den södra femman, även om första poängförlusten ju kom igår mot Lars Blixts mannar i IFK Simrishamn. Även Västra Ingelstad är i topp så här långt men det kommer att bli tajt i toppen där. Slutligen våras det för Näsets FF och Gylle i sjuan och det är riktigt roligt att känna positiva vibbar på stadion – igen!

Och här kommer veckans...

.. målorgie: Gylles 8–1 borta mot Makedonija var en riktig sådan men värre ändå var Skanör/Falsterbo–Palestinska, som ju slutade 6–5!

... målskytt: Just Skanörs David Wahlberg gjorde själv fyra av de sex hemmamålen på Möllevallen.

... skyttekung: Ingen verkar rå på Torps Anders Nilsson – som innan Elitloppet hann med ytterligare två mål till de tidigare nio!

...seriefinal: Den spelade Skanör i Skabersjö och den slutade med hemmaseger med klara 3–0.

Annons

... utvisning: Den fixade Skanörs Jimmy Larsén via två gula kort men extra onödigt att Jimmy sedan dessutom snackade till sig en grov utvisning.

... självmål: Det är inte så ofta vi får vara med om sådana men ett av Torps segermål mot Skurup kom just på ett sådant.

... omständighet: Det stod IFK-arna för i matchen mot Kvarnby och den typen av fotboll belönas ju inte.

... serieledare: Östra Torp och Västra Ingelstad är i topp!

... blåst: Den fanns som alltid på Ymorvallen och den drabbade ännu en gång Marek Skurczynski och hans Nosaby.

... match: Ja, Vellinge gav verkligen serieledande Svedala en riktig match och föll med endast 1–2 i en mycket jämn match.

... derby: Det spelades flera, där Minnesberg–Skegrie (4–3) bara var ett. Vellingederbyt mellan VIF och BK Näset vanns av gästerna från Höllviken med 3–0.

... problem: Ja, 1–3 i Eslöv är väl inget att skämmas över men problemen hopar sig ändå för Pelister – som mer och mer förankras i tabellbotten.

... hjälp: Den hade nog Östra Torp hoppats på, när Rydsgård gästade Anderslöv men Boik svek och föll med 0–2.

... poängförlust: Många hade nog börjat inrikta sig på en tabellrad utan poängförlust för Smyges stolthet men det resonemanget kom på ända i går, när Simrishamn klarade 1–1 hemma.

Annons

... formsvacka: Ja, det handlar nog inte bara om denna veckas utan Skansen är inne i en riktigt lång svacka och nu blev det klara 3–0 till Skivarp.

... viktiga mål: Lilla Beddinge vann på Thurevallen med matchens enda mål.

... klättring: Behar klättrar hela tiden uppåt i sexan och 3–0 i Gislöv bidrog till ett nytt steg.

sydsvenskan_admin admin
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons