Annons

Lagerbäcks hyllning till laget

En perfekt taktisk insats i 90 minuter. Krönt med ett drömmål. Men Lars Lagerbäck tar det piano. "Vi måste plocka de poäng som behövs."
Sport • Publicerad 11 juni 2008

2–0 gav tre poäng och en pangstart i EM. Spanien och Sverige toppar grupp D före Grekland och Ryssland efter första omgången.

På lördag väntar Spanien i Innsbruck.

Annons

Vinnaren där kan boka en plats i kvartsfinalen. Oavgjort och det kan räcka för båda.

Lagerbäcks försiktiga analys om läget:

– Det är i alla fall bättre än vid oavgjort eller en förlust. Längre än så vill han inte gå. Däremot finns det ingen gräns för hyllandet av laget.

– Lagmässigt var det taktiskt perfekt. Spelarna gjorde en fantastisk insats. Grekland var ett oerhört tufft lag att möta fysiskt. Jag väldigt nöjd över att vi vann, men framför framförallt över hur vi gjorde det. Vi var till hundra procent värda segern.

Valet av Daniel Andersson, hur motiverar du det?

– Jag ville ha den spelare som passade bäst för motståndet. Han gör en underbar match, genomförde den perfekt, säger Lagerbäck.

Om den svenske förbundskaptenen hyllade truppen var det givetvis andra miner från den grekiske kollegan Otto Rehhagel.

– Den första halvleken gick inte som planerat. Vi spelade inte högt upp nog i banan. Sen tappade vi bort Ibrahimovic för ett ögonblick, vilket gav oss ett mål bakåt, säger Rehhagel och fortsätter:

– Vi måste visa en tuffare sida av oss i nästa match. För Sveriges del blev skadorna på Niclas Alexandersson och Christian Wilhelmsson de enda missräkningarna på Wals-Siezenheims tungsprungna gräs.

Värst är det med Wilhelmsson.

Annons

– Tyvärr verkar det vara en bristning och det brukar ta några dagar att bli bra från en sådan. I normala fall spelar han inte mot Spanien och vill det sig illa är han inte med mot Ryssland heller. Det är jättetråkigt för "Chippen" och för hela laget, säger Lagerbäck.

– I Alexanderssons fall kan det röra sig om kramp, men jag vet inte. (TT:s utsände)

Henrik Skiöld

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons