Annons

Lagerbäck välkomnar särbehandlingen

Landslagets särbehandling av Svenska Spel stöttas av förbundskaptenen Lars Lagerbäck. – Det är inte alltid den rätta bilden kommer ut via medierna, så jag tycker det här är jättebra, säger Lagerbäck i spelbolagets webb-tv.
Sport • Publicerad 13 juni 2008
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

Trots att landslagets mediepolitik under mästerskap länge har varit att man enbart uttalar sig offentligt i samband med dagliga pressträffar med ledare och spelare fortsätter landslagets särbehandling av det statliga spelbolaget som också är storsponsor.

Fredagens webb-tv-sändningar från spelarhotellet var inget undantag.

Annons

Sändningen avslutas med programledaren Åke Ungers fråga: "till sist, har du någon nyhet du vill släppa ut?"

Då passade Lars Lagerbäck på att göra ett tydligt ställningstagande:

- Du har ju kollegor som reagerade på att vi satt här, men det förvånar mig lite grann, säger Lagerbäck.

- Vi jobbar mot vår hemsida och jag tycker att det här är ett bra initiativ. Vi kan ju ge lite bilden av hur vi upplever det. Det är inte alltid den rätta bilden kommer ut via medierna.

I programmet, som är drygt en halvtimme långt, förekommer även intervjuer med landslagsspelarna Andreas Isaksson, Sebastian Larsson och Andreas Granqvist.

I torsdags deltog varken Lars Lagerbäck eller Roland Andersson i pressträffen sedan Andersson för Svenska Spel bland annat avslöjat att Niclas Alexandersson troligen inte spelar mot Spanien.

Landslagschefen Lars Richt sade då så här till TT:

- Det är lite den nya tiden.

- Vi har en gemensam deal med dem. Vi tar in (nyhetsmaterialet) på vår hemsida och de på deras. Det är en diskussion vi haft med dem och vi vill föra fram vår hemsida.

Fotbollförbundets huvudsponsor har som främsta uppgifter att sköta den reglerade svenska spelmarknaden och generera pengar till staten via svenska folkets spelande. Men under EM-slutspelet storsatsar bolaget även som nyhetsförmedlare. Varje dag lägger bolaget ut ett flertal nyheter på sin sajt och har bland annat ensamrätt på en egen studio på spelarhotellet Villa Sassa.

Annons

Dessutom talar Svenska Spel öppet på sin sajt om att man får positiv särbehandling av fotbollsförbundet.

"Svenskaspel.se webb-tv har som enda media tillgång till en gräddfil rakt in i det innersta av landslaget." (TT)

Johan Arvidsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons