Annons

Lagerbäck hoppfull om Ibrahimovic

Status quo. Eller till och med bättre. Lars Lagerbäck räknar med Zlatan Ibrahimovic från start, trots knäskadan.
Sport • Publicerad 17 juni 2008
Lars Lagerbäck räknar med Zlatan på onsdag. Bild: Scanpix
Lars Lagerbäck räknar med Zlatan på onsdag. Bild: ScanpixFoto: 

- Förhoppningsvis har det kanske hänt positiva saker under de här dagarna, säger förbundskaptenen.

Zlatan Ibrahimovic slapp träna i ösregnet i Innsbruck på tisdagseftermiddagen. I stället var det gymmet som gällde, allt för att stärka upp knät inför den avgörande gruppdrabbningen.

Annons

- Tillsammans med Zlatan och det medicinska teamet bedömde vi att det är bättre för honom att fokusera på styrkeprogrammet, förklarar Lagerbäck.

Interanfallaren klev av redan i halvtid mot Spanien efter att på nytt ha fått känningar i knät. Men Lagerbäck räknar ändå med honom från start mot Ryssland.

- Jag bygger det på hur han har känt sig efter de här matcherna. Det har varit ungefär samma scenario i hur han upplevt sin belastning och sådana saker.

Kanske, hoppas förbundskaptenen, kan knät till och med må bättre nu.

- Han har ju kunnat jobba på med sina styrkeprogram och inte behövt belasta sina knän vid löpning. Men det är bara en förhoppning.

Tobias Linderoth ska nu vara i fullt spelbart skick igen och är med och konkurrerar om en startplats. Däremot är inte lika troligt att vadskadade Niclas Alexandersson kan vara med mot ryssarna.

Tisdagseftermiddagens stängda träning skulle vara ett sista test för högerbacken.

- Vi får se. Men det är väl lite tveksamt skulle jag tro eftersom han inte gjort någon maxträning än, säger Lars Lagerbäck. (TT:s utsände)

Jens Bornemann

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons