Annons

Läge för rekord i derbyt

Senaste derbyt på mot MFF lockade 9 790 åskådare till Vångavallen. Mycket talar för att det rekordet ryker på söndag. "Intresset är fantastiskt", säger Barbro Bengtsson.
Sport • Publicerad 18 april 2007

TFF:s marknadsansvarige meddelar att sittplatsbiljetterna redan tagit slut till söndagens match. Antalet sålda biljetter var på tisdagen uppe i 4 600.

– Trycket har aldrig varit större under den tid jag har jobbat i föreningen. Jag var med när vi satte publikrekordet 2004, men då var intresset inte lika stort, säger Barbro Bengtsson.

Annons

Hon tror att fler rekordet från 2004 – 9 843 åskådare – slås på söndag.

– Ja, jag hoppas jag kan få sätta upp min skylt "Lapp på luckan". Det är ett derby där vår närmaste allsvenska granne kommer på besök och det var tre år sedan senast, säger Barbro

– Alla vet också att det kommer bli en härlig stämning. Ska man gå på någon match i år så är det den här. Barbro Bengtsson säger att det nya biljettsystemet, som innebär att det går att boka biljett både veckor och månader i förväg, ger en ökad bekvämlighet och underlättar biljettförsäljningen.

Då TFF fick en del kritik gällande köer till insläppen vid premiärmatchen mot IFK Göteborg har åtgärder vidtagits.

– Vi har dubblat kapaciteten för de som köper sin biljett på plats. Mitt råd till alla är ändå att komma i god tid då det kommer uppstå köer, säger Barbro Bengtsson.

– Vi öppnar insläppet två timmar innan avspark och det kan vara en del av upplevelsen att njuta av stämningen en god stund före avspark.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons