Ladies Team till SM-final

SM-semifinalen nummer två var på väg att vända. Då visade Veronica Mattiasson den rätta viljan. 2"1 i set och ledning 10"8 när motståndaren Marie Sjögrens backhandloop tog i nätkanten och ut.
Sport • Publicerad 25 mars 2005
Glada finalflickor. Marie Olsson, Veronica Mattiasson, Angelica Augustsson och Li Fen vann även den andra semifinalen mot Rönninge och nu väntar SM-final. @08 Bildbyline:BILD: MARTIN FALKENBY
Glada finalflickor. Marie Olsson, Veronica Mattiasson, Angelica Augustsson och Li Fen vann även den andra semifinalen mot Rönninge och nu väntar SM-final. @08 Bildbyline:BILD: MARTIN FALKENBYFoto: 

– Jag ville vinna, för pappas skulle, säger Veronica efter att hon fört Trelleborgs BTK till en historisk SM-final.

– Och jag coacher för mina tösers skull, kontrar Inge Augustsson.

Omtumlade stod de och funderade på den nyss genomförda bedriften. TBTK i SM-final.

– Jag har inte fattat det än. För oss är det här stort, för hela Trelleborg är detta stort, säger Inge och funderar på i vilka andra lagidrotter som representerat Trelleborg i en SM-final.

– Pingvin. Är det någon mer?

Trelleborgs BTK överraskade ordentligt. De slog inte bara ut favorittippade Rönninge, de närmast utklassade motståndet. Men semifinal två blev jämnare än den första. Precis som senast var det Trelleborg som tog initiativet i matchen. Li Fen, Angelica Augustsson och Veronica Mattiasson tog enkla segrar. Marie Olsson förlorade klart mot Kang Li och TBTK i pausledning 3"1.

– Li Fen vinner sin match och då har vi säkrat dubbeln. Men jag kan inte tänka mig att Marie, Angelica och Veronica alla tappar, sa Inge Augustsson i pausen.

Men i och med Marie Olssons förlust mot landslagskollegan Susanna Nilsson och Angelica Augustssons förlust mot Caroline Wersäll blev det plötsligt nerv i matchen.

Veronica Mattiasson hade 2"0 i sin match mot Marie Sjögren. Hade greppet om det tredje setet som till slut gick till Rönningespelaren. Vid 6"7 i fjärde set tog Veronica timeout, kom tillbaka till bordet och vann fyra raka bollar.

Första matchbollen och Veronica hamnade för långt från bordet.

Andra matchbollen, en härlig forehand, Marie Sjögren med backhand. Bollen i nät och ut.

– När jag hade 10"7 tänkte jag "bara en boll till för pappas skull". Vid 10"8 samma sak.

Men det fanns mer än dessa tankar i skallen. Tankar på psykningen före matchen. – Deras ledare kom fram till oss och undrade om vi var nöjda nu. Som att vi skulle vara nöjda bara för att ha vunnit första matchen med 5"1! Jag blev så jäkla förbannad!

Om syftet var att psyka trelleborgarna fick kommentaren långtifrån önskad effekt. Veronica var heltänd i sina matcher och hade stor del i att Ladies Team vann.

Veronicas forehandspel var formidabelt. Hon har alltid varit bollsäker men nu rörde hon sig snabbare än på mycket länge.

– Jag blir snabbare när jag springer i trapporna, säger hon och syftar på sitt jobb som brevbärare.

En annan förklaring är att hon och Angelica tränat mer de senaste veckorna. Systrarna vann andrabordet med 3"1, totalt 5"1 i semifinalmötena, och båda strålade efter matchen.

– Vi är i form. Så är det bara, säger Veronica och tittar på sin syster.

– Rönninge har Sveriges bästa lag på pappret och egentligen kanske detta var den rätta finalen, säger Angelica Augustsson.

– Deras spelare var nervösa. De har varit på landslagsläger och så kommer vi tjocka mammor, säger Veronica och skrattar.

– De vet om att de inte får förlora mot oss för då kanske de förlorar sin landslagsplats. I serien hade vi inte en chans mot dem, tror vi bara tog ett set sammanlagt, säger Angelica.

Om TBTK missat finalplatsen hade det funnits förklaringar.

Angelica hade feber matchdagen, vaknade med 38,9.

Veronica var snorig och hostade, vid ett tillfälle kräktes hon mellan sina matcher,

Men det är nog det sista som favorittippade Rönninge vill höra.

Martin Falkenby

BORDTENNIS RÖNNINGE
BORDTENNIS RÖNNINGE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.