Annons

Ladies team klara för elitserien

Trelleborgs bordtennisklubbs damlag "Ladies team" är klara för elitserien i bordtennis - utan att spela en enda kvalmatch.
Sport • Publicerad 3 april 2003

TBTK-damerna vann division 1 södra med 26 poäng - sex poängs marginal till tvåan - och skulle egentligen spelat elitseriekval mot sjundeplacerade elitserielaget Långshyttan och seriesegraren från norrgruppen, Ängby från Stockholm. Ulricehamns IF drog sig dock ur högsta serien i dagarna, vilket innebär att samtliga tre kvallag är kvalificerade för elitseriespel säsongen 2003-2004. - Jag fick faxet från förbudet i min hand under torsdagen, säger damlagets lagledare Jan Lundgren. Vi har aldrig haft ett lag i närheten förut. Bara att vi spelade i och vann division 1 var en sensation. - Jättekul, säger spelaren Veronica Augustsson. Det känns skönt att slippa ett ovisst kval. Jag tror att det hade varit svårt att gå upp i år. Ängby har ett jättebra lag med bland annat Matilda Ekholm som är bäst i Sverige, och även Långshyttan är bra. För TBTK Ladies team innebär avancemanget förändringar. - Vi måste ordna så att hela träningsgruppen kan vara samlad flera gånger i veckan, annars kommer vi inte att kunna hänga med i elitserien, säger Jan Lundgren. Det blir också nyförvärv när TBTK tar klivet upp i pingisens finrum. Klubben ligger i långt gångna förhandlingar med ett kinesiskt toppnamn. - Jag vet faktiskt inte vad hon heter, säger TBTK:s sponsoransvarige Inge Augustsson, men vi skickade ett bud till Kina så sent som i går kväll. Förhoppningsvis får vi svar de närmaste dagarna. - Vår kontakt som sköter affären i Kina garanterar att det handlar om en mycket duktig spelare. Hon ska inte förlora mot någon svensk tjej. Den enda som ska kunna slå henne är Lyckebys kinesiska Bu Ye Hua som rankas 15:e i världen. Klubbens förhoppningar är att den nya kinesiskan även ska kunna fungera som tränare för damlaget, och också för de lite yngre årgångarna. - Jag tror det blir jättebra med kinesiskan, säger Veronica Augustsson. Vi måste ha en etta i laget som inte tappar mer än ett par matcher per säsong. Värvningen av en spelare i närheten av världstoppen innebär förstås att någon av tjejerna som tagit TBTK till toppen tvingas kliva åt sidan. TBTK ligger därför i startgroparna för att dra igång ett farmarlag i division 3.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons