Annons

Ladies Team föll i jakten på semifinalplats

Det blir "bara" kvartsfinal för Trelleborgs BTK:s Ladies Team i elitseriens SM-slutspel. Ladies team förlorade den viktiga sista seriematchen och därmed också biljetten till en SM-semifinal.
Sport • Publicerad 18 februari 2006

Trelleborgs pingistjejer hade chansen. Kunde laget tvåla till starka tabelltvåan Råå eller åtminstone knipa en poäng i toppmötet skulle seminfinalplatsen vara fixad.

Det gick inget vidare.

Annons

- Svintråkigt att förlora idag, säger ettan i Ladies Team, landslagsspelaren Marie Olsson. Jag kan inte hitta något finare ord just nu. Det handlade inte om bristande motivation i alla fall.

Nej, motivationen var det inget fel på. Ett av lagets mest kända namn i kinesiskan Li Fens frånvaro, Angelica Augustsson, var så motiverad att hon ställde upp för spel med synbara tecken på graviditet. Angelica är i femte månaden.

- Jag måste ge en speciell eloge till Angelica, säger lagledaren och blivande farfadern Inge Augustsson. Det är strongt gjort av henne att spela.

Till skillnad från en annan bordtennisspelare. Huruvida Angelica Augustsson kommer att delta i SM-slutspelet är däremot tveksamt. Troligen ersätter engelskan Natalie Bawden, nyligen semifinalist i engelska mästerskapen.

Angelica stred dock med den äran. Hon vann sin inledande singelmatch mot Anna Benson med 3-1 i set, men fick ge sig mot Frida Johansson efter tre raka set i andra matchen. Iden avslutande dubbeln blev det ny förlust i par med Sandra Johansson.

Och Trelleborgsförluster var det gott om. Sandra Johansson förlorade samtliga matcher, Veronica Mattiasson slog visserligen Anna Benson men hade dessförinnan fått stryk av Frida Johansson. Även Marie Olsson vann en av sina singlar, inledande matchen mot Linda Nordenberg, men fick sträcka vapen mot Råås stora stjärna och matchens behållning - kinesiska Sverigetvåan Chen Yi.

Matchen mot Yi bjöd på den största dramatiken. Marie pressade kinesiskan hårt i de inledande seten. Chen Yi vann första set med 12-10, men Marie kom tillbaka och vann andra set med 16-14 efter mycket raffel.

Sedan hade hon bränt sitt krut. Chen Yi tog tredje och fjärde set med siffrorna 11-9, 11-5.

- Synd att jag inte lyckades ta henne, säger Marie. Men det var i alla fall en spännande match. Råå gick ifrån till 5-3-ledning inför de båda avslutande dubblarna och vann till sist seriefinalen med 6-3.

Senast Ladies Team och Råå möttes slutade matchen 6-1 till trelleborgarna, med samma spelare i TBTK:s uppställning. Nu går Råå till semifinal direkt, tillsammans med Ärtemark.

Annons

- Vi får ändå vara nöjda på det stora hela, säger Inge Augustsson. Vi hade inte marginalerna med oss och det hade varit skönt att slippa kvartsfinalspel. Nu får vi troligen möta Långshyttan eller Spårvägen. Långshyttan ska vi nog klara av, men Spårvägen blir svårare.

Vad var skillnaden mellan lagen idag?

- Skillnaden? De har en kines. Det har inte vi, säger Marie Olsson.

Inge Augustsson håller med.

- Chen Yi var skillnaden. Utan henne hade vi nog vunnit.

Eller med en annan formulering:Li Fen var skillnaden. Med henne hade Ladies Team vunnit.

Pauli Korhonen

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons