Annons

Läckan i Södan hotar helgens alla evenemang

Söderslättshallens läcka fortsätter gäcka IFK Trelleborg. I går ställdes en B-lags-match in och elitserielagets träning kunde endast bedrivas på en planhalva. Nu finns det oro över att även helgens matcher ställs in.
Sport • Publicerad 24 november 2006
I morgon ska här spelas elitseriehandboll. Men en spann vatten på planen samtidigt som IFK Trelleborgs elitserielag tränar vittnar om problem. Söderslättshallens tak läcker och ingen vet var den är belägen eller när den är tätad. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
I morgon ska här spelas elitseriehandboll. Men en spann vatten på planen samtidigt som IFK Trelleborgs elitserielag tränar vittnar om problem. Söderslättshallens tak läcker och ingen vet var den är belägen eller när den är tätad. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

I onsdags avslöjade TA att en läcka i Söderslättshallens tak ställde till problem för IFK Trelleborg. Pölen på A-hallens golv innebar begränsade träningsmöjligheter och en juniormatch flyttades till B-hallen.

På onsdagen sökte fritidsförvaltningens personal efter orsaken och de trodde att de hittat läckan. Men efter torsdagens regn kom droppandet tillbaka. Ett febrilt felsökande på kvällen hjälpte inte och kan inte läckan tätas är lördagens elitseriematch mellan IFK Trelleborg och IFK Ystad i farozonen. Samma sak gäller söndagens spel i TA-cupen med sex lag inblandade.

Annons

Torsdagens takdropp påverkade Stavstens A-lags handbollsträning och alltså IFK:s träning och B-lagsmatch.

– Tyvärr är det så. De spelare som vilade i går (i onsdagens förlustmatch mot Redbergslid) hade fått nyttig matchträning, säger tränaren Johan Zanotti.

Bland annat skulle matchotränade nyförvärvet Petar Misovski vaktat målet, men den planen gick alltså i stöpet.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons