Kvitterat i SM-finalen

Trelleborgs BTK är fortfarande en match från SM-guldet i bordtennis. Problemet är att samma sak nu gäller för Ärtemark.
Sport • Publicerad 9 april 2005
Li Fen var återigen i strålande slag och skåpade ut Ärtemarks Zhang Fang (beredd att serva) efter noter. Men det hjälpte inte. Trelleborg föll och i dag fortsätter finalrysaren med den avgörande matchen. BILD: Uno Gustavsson
Li Fen var återigen i strålande slag och skåpade ut Ärtemarks Zhang Fang (beredd att serva) efter noter. Men det hjälpte inte. Trelleborg föll och i dag fortsätter finalrysaren med den avgörande matchen. BILD: Uno GustavssonFoto: 

Även den andra SM-finalen blev jämn. Den slutade 5"3 och skillnaden var att Veronica Mattiasson föll i sin match mot Sara Rohdin med 0"3. I onsdags vann Veronica efter skiljeset.

" Sara var mycket bättre nu. Jag spelade lika bra som senast men nu förlorade jag rättvist, ansåg Veronica.

Ändå var det nära att nyckelmatchen gått till Ladies Team. 11"9 i de båda första seten till hemmaspelaren som sedan låg under i det tredje med 7"10.

Då fick Sara Rohdin till sitt backhandspel igen och var snabbt uppe i likaläge. Tre förlorade setbollar för Veronica Mattiasson och till slut 13"11 till Ärtemarkspelaren.

" Hon spelade för bra. Jag försökte verkligen variera spelet och få henne att röra sig, men hon klarade det bra. I TBTK:s analys fanns det två skäl till att Veronica Mattiasson föll:

Veronica fick inleda mot defensivspelande Zhang Yan. En match som tog närmare 40 minuter innan Yan kunde slå in matchbollen till 3"1.

" Jag blev så trött i armen, menade Veronica efter alla forehandloopar mot kinesiskan.

Sara Rohdin fick självförtroende efter sin inledande seger mot Angelica Augustsson (3"1).

" Det är samma sak i morgon (läs i dag, lördag) " det är jag och Angelica mot Sara. Någon av oss måste vinna och jag tycker det är bättre om jag får möta Sara först, tyckte Veronica.

Vad Angelica Augustsson ansåg om sin insats eller chanserna i lördagens avgörande finalmatch ville hon inte berätta. Hon avböjde en intervju.

" Det gick snett för Angelica i dag och hennes beteende tog bort lusten bland de övriga, sa lagledaren Inge Augustsson som tyckte att Angelicas ilska och frustration i matchen mot Rohdin var onödigt. Inge var också inne på att det är bättre om Veronica får inleda mot Sara Rohdin.

" Ja det blev lite fel eftersom Veronica blev kolossalt trött efter matchen mot Zhang Yan. Vi kanske chansar på att göra en ändring i vår uppställning.

Problemet är att även Ärtemark kan skifta i sitt lag eftersom de önskar samma utveckling som i fredagenns match och då tar ändringarna ut varandra. Det blir ett hjärnornas spel lagledarna emellan.

Veronica och Angelicas matcher mot Sara Rohdin är inte de enda nyckelmatcherna. Marie Olsson vill gärna besegra Zhang Fan " en fin skalp i så fall. Förlust i skiljeset blev nu 1"3.

" Jag tycker inte att hon var bättre nu. Det är små marginaler. Jag hade 10"9 och bra chans att få till ett avgörande set och eftersom de hade pressen på sig så… Nu gick det inte vägen. Maries serveretur på setbollen blev lite för hög och Zhang Fangs serveretur fram till ledning " och matchboll " höll högsta klass.

Marie Olsson är i bra form, tog en ny övertygande seger mot Susanne Jonsson och vill väldigt gärna vinna SM-guld.

" Det skulle betyda oerhört mycket. Hur mycket är svårt att klä i ord, sa Marie.

Oavsett hur det går i dagens avgörande final blir det en ny klubb som skriver in sig i historieböckerna. Varken Ärtemark, två finalförluster, eller Trelleborg har vunnit tidigare.

" Jag vill ha guldet med mig hem. Vi kommer vara taggade till tusen, sa Inge Augustsson.

Martin Falkenby

Nyckelmatcherna

Av totalt nio matcher är fyra (inklusive en eventuellt avgörande dubbel) vikta åt Trelleborg " två är vikta åt Ärtemark. I de övriga tre är det jämnt och kan Trelleborg vinna en av dem har laget en klar fördel. Så här ser finalstatistiken ut i de tre matcherna:

Zhang Fang"Marie Olsson

Final 1: 3"2

Final 2: 3"1

Sara Rohdin"Angelica Augustsson

Final 1: 3"1

Final 2: 3"1

Sara Rohdin"Veronica Mattiasson

Final 1: 3"2

Final 2: 3"0

Bordtennis Bengtsfors
Bordtennis Bengtsfors
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.