Kvarnby seriens bästa lag

Efter derbysegern mot IFK tidigare i veckan fanns säkert stora förhoppningar bland hemmasupporters på Ymorvallen, när FCT tog emot serieledande Kvarnby i lördags. Nu blev det ingen större succé och gästerna var alldeles för bra och vann med 2–0 efter samma siffror i pausen.
Sport • Publicerad 2 augusti 2009
Adam Weiszewski kämpade under hela matchen mot ett duktigt Kvarnbyförsvar men varken Adam eller någon annan i FCT nådde riktigt ända fram. Kvarnby vann matchen med 2–0.
Adam Weiszewski kämpade under hela matchen mot ett duktigt Kvarnbyförsvar men varken Adam eller någon annan i FCT nådde riktigt ända fram. Kvarnby vann matchen med 2–0.Foto: 

TRELLEBORG. FC Trelleborg kom med Linus Bladh tillbaka i startelvan efter avstängningen senast och det innebar att Martin Andersson fick börja på bänken. Likaså var André Hansson tillbaka och ersatte Erik Olsson i startelvan. Förlusten kom definitivt inte att bero på dessa båda återkomna i laget men samtidigt ska sägas, att varken Linus eller André kom upp i normal standard. André byttes ut inför slutkvarten och Teddi Nicolo som då kom in – ja, han blev till en verklig injektion och bidrog i stort till att FCT då kunde flytta fram positionerna rejält.

En injektion blev också Andreas Lewitz – som också var avstängd mot IFK och som bytte av Mathias Roos inför andra halvlek och Andreas kräver ständig markering. Han gav också Kvarnbys mittförsvar fullt upp att göra men till något mål räckte inte ens Andreas iver och aggressivitet.

– Det är väl en ganska jämn match och det visar väl också att serien är väldigt jämn. Kvarnby är ett mycket bra lag med spelare som spelat samman i flera år och även om vi försökte, så var det en sådan dag, där inget riktigt ville sig. Vi gick ju ned på en trebackslinje i andra halvlek men som sagt – det ville sig inte riktigt.

Så analyserar FCT-tränaren Christian Lind direkt efter matchen och han fick visst medhåll av Kvarnbytränaren och den tidigare både IFK- och BK Näsettränaren; Jan-Åke Jönsson:

– Vi har ett ganska stabilt lag och i dag fick ju också Martin (Nilsson) i målet visa hur bra han verkligen är. Härligt att se hur fint vi klarade av att spela med en man mindre under mer än sista halvtimmen.

Utvisningen drabbade Kim Evald och det handlade om en frilägesutvisning i kamp med Andreas Lewitz efter tolv spelade minuter av den andra halvleken.

Matchens första målchans stod hemmalagets Adam Weiszewski för men han nickade utanför i ett bra läge efter tio minuter. En och annan halvchans vaskades fram i båda lagen men deet dröjde till 32:a minuten, innan första målet föll. En och annan i hemmalaget ville få det till att bollen varit över kortlinjen i momentet före 0–1 och som André Andersson då slog in i kalabaliken framför nye FCT-målvakten Patrik Eklund men den assisterande domaren Ile MIlkov stod bra placerad och var säker på att bollen var i spel.

Deppigt i FCT och värre skulle det bli endast fem minuter fram och då pricksköt Simon Jakobsson in 0–2 i Eklunds vänstra kryss. Målet blev direkt avgörande och även om alltså FCT fick möjligheten att spela med en spelare mer under mer än halvtimmen i andra halvlek, skapade man inte mycket att likna vid en riktig målchans under resten av matchen.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.