Annons

Kvar i allsvenskan

Premiärsäsongen i allsvenskan är en riktigt lyckad historia för Trelleborgs bågskytteklubb. Det som började så bra redan i första omgången i Göteborg i höstas höll sedan på att raseras på hemmaplan i december. Men tack vare helgens fina resultat i den sista omgången lyckades bågskyttarna klara målet - att kvalificera sig för nästa års allsvenska.
Sport • Publicerad 18 februari 2003

- Vi har sett detta som ett provår eftersom vi aldrig varit med i allsvenskan tidigare, säger en mycket nöjd Håkan Ekelund i TBK. Trelleborgsskyttarna sköt så bra i helgen att klubben dessutom kvalificerat sig för den allsvenska finalen i slutet av denna månad. Trelleborg är ett av fyra lag som skjuter om de allsvenska medaljerna. Ettorna i respektive allsvensk grupp - södra, mellersta och norra - kvalificerade sig för finalen tillsammans med bästa grupptvåa. Tack vare helgens resultat klarade Trelleborgs bågskytteklubb att knipa den sista finalplatsen. - Hemma i Söderslättshallen fungerade det inte av någon anledning, men när Glenn Lindsjö och Magnus Carlsson skjuter som de gjorde i Göteborg är det svårt att slå oss, säger Håkan Ekelund. Av sex matcher vann trelleborgarna fem. Enda förlusten kom mot seriesegrande Lindome, men Trelleborg lyckades också besegra Sveriges bästa lag. - Nu har vi bevisat att vi tillhör toppen i landet och i finalskjutningen ska vi kunna klara att ha något lag bakom oss, säger Håkan Ekelund och som därmed hoppas på medalj.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons