Kvalspel för FC Trelleborg

Även om Balkan chockstartade med att göra 0–1 redan efter fyra minuter fixade FC Trelleborg med lätthet kvalbiljetten till division två. Till sist blev det hela 6–1 (2–1) på Ymorvallen.
Sport • Publicerad 26 september 2009

Linus Bladh nickade in kvitteringen endast åtta minuter efter Balkans ledningsmål och med fyra minuter kvar fram till pausen gjorde måltjuven Andreas Lewitz 2–1. Dessförinnan hade dock Balkan en boll i ena stolproten så helt chanslöst var inte Malmölaget. Samtidigt är det, så klart, oseriöst att komma till en viktig match som denna med endast en avbytare på plats.

I andra halvlekn föll hemmamålenb i en jämn ström enligt följande:

3–1 Andreas Lewitz, 4–1 Andreas Olsson, 5–1 Tobias Hansson och 6–1 Adam Weiszewski.

Kvalet till division två inleds redan på onsdag med hemmamatch för FCT och den matchen kommer att spelas på Vångavallen, eftersom ju Ymorvallen saknar elljus. Vilket lag som står för motståndet blir klart under helgen.