Annons

Kvalserien kan starta på onsdag

Alla kvalserielagen är inte klara förrän senast på torsdag. Ändå kan kvalserien dra igång redan nu på onsdag.
Sport • Publicerad 1 mars 2010

TRELLEBORG. – Jag har skickat en förfrågan om Trelleborg vill spela match på onsdag, vill man inte det får vi hitta ett annat datum, säger Stig Andersson, tävlingsansvarig på ishockeyförbundets Region Syd.

Det är många frågetecken kring årets kvalspel till division två. Att många ishallar i södra Sverige har tvingats stänga på grund av snö på taken har inte gjort saken bättre.

Annons

Enligt det ursprungliga programmet skulle de tre kvalserierna till division två dra i gång nu på onsdag, den 3 mars. Problemet är att bara nio av de tolv kvalserielagen är klara och att gruppindelningen därför inte kan fastställas.

Ändå hoppas man på Region Syd att många matcher ska kunna spelas redan på onsdag.

– Vi vill ha det överstökat, många lag vill spela så fort som möjligt på grund av kontrakt med spelare och hallar som stänger. Spelschemat är tajt som det är och vi har en deadline den 17 mars, säger Stig Andersson.

Tif-tränaren Rickard Åkesson är inte inställd på att lira redan på onsdag.

– Det kom som en liten chock, alla lagen är ju inte klara. Min spontana känsla är att jag inte vill spela på onsdag men det kan inte jag bestämma själv.

Klart är att Tif Vikings kommer att spela i samma kvalgrupp som Jonstorp. De andra lagen lär med stor sannolikhet bli Osby och Kalmar. Osby ska först möta Sannarp i play off medan Kalmar redan har play-off-besegrat Hässleholm.

Gruppindelningen kommer att ske enligt geografiska principer. Gruppsegrarna samt den bästa tvåan är garanterade en plats i nästa års division två.

Om inga division ett-lag från Region Syds område åker ur kommer även de övriga grupptvåorna att gå till division två.

Johan Silfversten Bergman
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons