Annons

"Kvalitetsmässigt är vi ett bra lag"

Kollektiv kollaps mot Tumba i premiären. Därefter en anständig insats mot Önnered, trots förlust. ”Vi saknar alternativ på nio meter, vi skulle behöva en frisk Kenneth Gundersen”, säger tränaren Kim Rasmussen.
Sport • Publicerad 2 oktober 2009
Foto: 
Tränaren Kim Rasmussen försöker få fart på sitt lag.
Tränaren Kim Rasmussen försöker få fart på sitt lag.Foto: 

TRELLEBORG. Stavsten har haft en svag inledning av handbollsallsvenskan. Toppstridsförhoppningarna har hittills kommit på skam för trelleborgarna. Det danska niometersgardet har hittills inte hållit förväntad nivå. Och Kenneth Gundersens axelskada i skottarmen vill inte läka.

– Det känns bättre och bättre för varje dag, men det är frustrerande att det går så långsamt, säger Kennet Gundersen som hittills får nöja sig med att spela i försvaret.

Annons

Kim Rasmussen säger att du behövs. Vad säger du själv?

– Jag tror mer att vi måste hitta varandra som lag. Det kommer att bli bättre och bättre under säsongen. Kvalitetsmässigt är vi ett bra lag, men det kommer att ta tid. Anfallsmässigt har vi inte nått upp till nivå i någon match, då kan man inte vinna, menar Kenneth Gundersen.

Tränaren Kim Rasmussen poängterar att det går åt rätt håll, att det såg betydligt bättre ut mot Önnered än i premiären.

Hur är stämningen?

– Den kunde vara bättre, men alla jobbar stenhårt. Om vi får ut det vi kan kommer vi att avancera, då kan Stavsten slå alla lag i allsvenskan, säger Kim Rasmussen.

Vad är det framförallt ni måste förbättra?

– Stå tätare i försvaret. Anfallsmässigt måste vi ta bättre beslut. Vårt problem har varit att vi är för få på nio meter. Än så länge har Lars Friis inte hittat den nivån han hade på försäsongen.

På lördag väntar Kroppskultur, som liksom Stavsten inlett med två raka nederlag. Senast föll Uddevallalaget mot IFK Trelleborg med uddamålet.

Enligt tränare Rasmussen är det viktigt att poängnollan snart spricker så att laget får självförtroende.

– Jag tycker vi förtjänar en seger nu. Tar vi ett lika stort steg i rätt riktning som senast måste Kropps göra det riktigt bra för att besegra oss.

Annons

Förra året inledde Stavsten säsongen med fem raka segrar. Jämfört med då har man en helt ny uppställning på nio meter. Borta är vinnarskallar som Theis Husfeldt och John Kristensen. De som kommit i stället har inte levererat ännu.

– Vi har ett helt nytt lag, det kommer att bli bättre, säger Stavstenstränaren hoppfullt.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons