Annons

Kvalhjälten har bytt sida

För ett år sedan var Victor Löfstedt Vikings stora kvalhjälte. I kväll siktar han på att skjuta ned moderklubben i division tre. "Det är blandade känslor", säger Victor Löfstedt inför kvällens kvalmöte i Lund.
Sport • Publicerad 6 mars 2007
Victor Löfstedt tog sina första skridskoskär i Tif Vikings. Nu är han skyttekung i Lund. Arkivbild: Claes Nyberg
Victor Löfstedt tog sina första skridskoskär i Tif Vikings. Nu är han skyttekung i Lund. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

20-årige Victor Löfstedt valde i höstas att göra som många andra – han lämnade Tif Vikings.

I stället blev det spel med Lund Giants i division tre där Victor gjort 24 mål i serien och två mål på de två inledande matcherna i kvalserien.

Annons

I kväll och på torsdag möts Lund och Tif Vikings i två matcher som med stor sannolikhet kommer att bli avgörande för vilket lag som tar division två-platsen.

– Jag har ju aldrig mött Trelleborg någon gång, men när matchen väl börjar kommer man nog att släppa det, funderar Victor Löfstedt.

Tror du att Trelleborgsspelarna kommer att försöka märka dig på isen?

– En del är nog lite sugna har man hört. Man är väl inte så omtyckt kanske, men förhoppningsvis är vi kompisar ändå.

Varför valde du Lund framför Trelleborg?

– Många hade lämnat och det verkade inte så seriöst. Trelleborg verkade inte bättre än många andra lag i trean. Bättre då att spela i ett lag som vinner än att bara åka omkring och förlora.

Vad vet du om dagens Trelleborg?

– Jag har inte så bra koll. Jag såg dem mot Karlskrona och då tyckte jag de imponerade. De har nog blivit bättre under säsongens gång.

Vad talar för Lund?

– Vi spelar smart. Bjuder inte på några misstag. Det var så vi slog Halmstad.

Annons

Victor Löfstedt var själv i hög grad delaktig i vinsten mot Halmstad senast med sina två mål. Och han är inte ensam ex-trelleborgare att sprida hockeyglädje i akademikerstaden.

Kristian Andersson heter den andre store målskytten i laget. Vikingsspelare även han i fjol.

Lägg därtill attLundaspelarna Olof Gustavsson, Ken Flydalen och Mattias Björk har Trelleborgsförflutet, vilket innebär att det lär slår gnistor om kvalkampen i kväll.

För ett år sedan kvalade Tif Vikings till division ett. Då besegrades Nittorp med 2– 1 i matcher i den första play off-rundan. Matchhjälten i den avgörande matchen blev en 19-åring vid namn Victor Löfstedt. – Vi vann med 2– 1 i förlängningen, det var i den femte perioden. Mitt roligaste hockeymål tror jag, säger Victor Löfstedt som den gången orsakade rena tv-puckglädjen.

I kväll blir det ett annat bemötande från Tif-spelarna. Mål räknar Löfstedt förstås med att göra.

– Två stycken, hoppas han.

Att stoppa Löfstedts planer blir nog nödvändigt om Vikings ska ha fortsatt hopp om division två-spel.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons