Annons

Kvalet närmar sig för småklubbarna

När tabellerna räknas samman efter serieavslutningen nästa helg är det ett och annat Söderslättslag som direkt tar ny sats. Mot ett spännande kvalspel som brukar tära på nerverna hos de "närmast sörjande".
Sport • Publicerad 22 september 2004
Östra Torps Kent Larsson är redo för kvalspel till division fyra men Roger Ekberg och hans västra Ingelstad tvingas återvända till sexan - efter endast en säsong i division fem. @08 Bildbyline:arkivBild:Claes Nyberg
Östra Torps Kent Larsson är redo för kvalspel till division fyra men Roger Ekberg och hans västra Ingelstad tvingas återvända till sexan - efter endast en säsong i division fem. @08 Bildbyline:arkivBild:Claes NybergFoto: 

Skillnaden i år, jämfört med de senaste åren, är den att ovanligt få lag från Söderslätt är med i just kvalet och anledningen är i första hand den, att inga division sju-lag orkat haka på Pelister i toppen och det är länge sedan "vi" saknade någon kvalrepresentant där.

I slutändan kan eventuellt Klagstorp komma med men det är inte troligt och i nuläget ligger man efter Holmeja i tabellen och Holmeja ligger på nionde plats bland alla "fyror" i de skånska division sjutabellerna. De åtta bästa går till kval...

Annons

I resonemanget nedan går vi efter ställningen nu, så klart, och därför kan ett och annat ändras under de två sista omgångarna. Så här är läget och förutsättningarna:

Kval mellan division tre och fyra

Förutsättningar: Ettan i division fyra uppflyttas tillsammans med bästa tvåan i Skånes tre division fyra-serier direkt till division tre. Övriga tvåor (två lag) tillsammans med de två bästa treorna (två lag) kvalspelar. Av dessa fyra kvallag kvalspelar det lag som ligger närmast Blekinge i kvalgrupp åtta. De tre kvarvarande lagen kvalspelar tillsammans med nian i division tre Södra Götaland.

Uppflyttas: Olympic, Svalöv och Tomelilla leder serierna och Gantofta – i den mellersta fyran – är klart bästa tvåa med 42 poäng. BK Näset i den södra serien har 38.

Kvalspelar: BK Näset, Vellinge IF, Lunds SK och Påarps Gif – som ligger nia i division tre, Södra Götaland – spelar en enkelserie, där segraren går upp. Man spelar en match hemma och en borta samt en extra hemmamatch för division tre-laget och bästa kvallaget från division fyra. Veberöds AIF är också en av aktuella tvåor och Veberöd ligger närmare Blekinge än Lund och därför får också Veberöd kvalspela i kvalgrupp åtta – som administreras av Blekinge FF.

Speldatum: Lördagen 9/10, 16/10 och 23/10.

Kval mellan division fyra och fem

Förutsättningar: Seriesegraren flyttas upp direkt. De andraplacerade lagen kvalspelar först i en enkelmatch mot tredjeplacerade lagen om att få möta lag nio och tio i division fyra – i ett dubbelmöte om sex platser i division fyra.

Uppflyttas: Lunds FF, Åstorps IF, Bälinge BIK, Glimåkra IF, NK Croatia och Branteviks IF.

Kvalspelar: Östra Torp Gif representerar Söderslätt och från serien får Torp med sig Heleneholms SK. Östra Torp möter anrika Gunnarstorps IF hemma och Heleneholm får bege sig till Fjälkinge för enkelmötet. Vinner Torp får man sedan möta Wä IF i ett dubbelmöte och för Heleneholms del gäller Kävlinge Gif.

Annons

Speldatum: 9/10, 16/10 och 23/10.

Kval mellan division fem och sex

Förutsättningar: Seriesegraren flyttas upp direkt. Tvåorna, treorna och de fyra bästa fyrorna möter niorna och tiorna i division fem i ett dubbelmöte om 16 platser i division fem. Lottningen företas så att inga division fem-lag kan mötas inbördes.

Uppflyttas: Hardeberga BK, Östra Ljungby IF, Härslövs IK, Ballingslövs BK, Österlövs IS, Palestinska Föreningen, Skabersjö IF, Lunnarps BK.

Kvalspelar: Gislövs IF och Minnesbergs IF blir Söderslätts hopp här och Gislöv möter Åsljunga SK och MInnesberg får ta sig an Kvarnby IK. Gislöv inleder borta och Minnesberg hemma.

Speldatum: 9/10 och 16/10.

Kval mellan division sex och sju

Förutsättningar: Seriesegraren flyttas upp direkt. Tvåorna, treorna och de åtta bästa fyrorna möter niorna och tiorna i division sex i ett dubbelmöte. Division sexlagen kan ej mötas inbördes.

Uppflyttas: Linderöds IF, IFK Höganäs, Axelvolds IK, Wisseltofta IF, Rinkaby Goif, Billeberga Gif, FC Malmö, MF Pelister och Svenstorps IF.

Kvalspelar: Skegrie BK är enda Söderslättsrepresentanten och Snarringes stolthet får möta Sundets IF. För första gången på länge saknas alltså lokala kvallag från division sju.

Annons

Speldatum: 9/10 och 16/10.

Sigge Hansson

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TREL LE BORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons