Annons

Kvaldramat lever för Palmstaden

Vinna eller försvinna. Det var förutsättningarna i bottenmötet mellan Palmstaden och Helsingborg. Efter 14– 7 lever kvalhoppet kvar.
Sport • Publicerad 17 februari 2006
3– 1 var bara början på målfesten. 14– 7 till Palmstaden och Zoran Kitanoski och Andreas Plym såg till att laget förbättrade målskillnaden i bottenstriden. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
3– 1 var bara början på målfesten. 14– 7 till Palmstaden och Zoran Kitanoski och Andreas Plym såg till att laget förbättrade målskillnaden i bottenstriden. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

Mål i parti och minut, eller åtminstone i var tredje. Det var vad blott 98 åskådare fick se i Skånetreans bottenmöte.

Palmstaden tog en säker seger till slut, men avgörandet kom först i tredje perioden.

Annons

– 7– 4-målet i början av tredje var viktigt. Det tog udden ur dem, sa Alex Nikolaidis som gladdes åt tre viktiga poäng, men som var irriterad åt luckorna i defensiven.

– Vi ska inte släppa sju bollar, det är alldeles för mycket och det gör mig förbannad.

Palmstaden hade 6– 1, men Helsingborg gav aldrig upp och utnyttjade hemmaspelarnas misstag. Tre raka mål och Palmstaden såg skärrat ut.

– Inte bra att släppa in tre mål i boxplay, sa Zoran Kitanoski. Anfallsmässigt fanns det många glädjeämnen och "Zoki" var det största. Han svarade för fem mål, varav två på egen hand.

– Uffe (Hansson) och Plym (Andreas) gör grovjobbet. Sedan har samarbetet med Plym funkat skitbra, vi har ju inte spelat så mycket, sa Zoran som gjorde sin tredje match efter utflykten till Stanstad.

Andreas Plym svarade för tre assist till Zorans mål och gjorde två mål.

Samarbetet är ett vapen som måste fungera om Palmstaden ska överleva i trean. För trots segern och att laget just nu ligger på kvalplats är det sannolikt att Palmstaden behöver vinna minst en av de två återstående matcherna.

Ohotade ettan Södradal borta, kvalklara tvåan Strövelstorp hemma.

– Klarar vi det här spelet framåt och håller tätt bakåt, samt att vi visar ännu mer vilja så kan det gå, sa Nikolaidis.

Zoran Kitanoski tror det behövs något alldeles extra.

Annons

– Södradal är så pass bra att även om de spelar dåligt så måste vi göra en match vi aldrig gjort innan.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons