Annons

Kval väntar för Vikings

Tif Vikings tvingas kvala sig kvar i division två. Det står klart efter onsdagens storförlust. "Jag är riktigt besviken", sa tränaren Leif Brobeck efter 5– 10 (1– 3, 3– 6, 1– 1) borta mot Alvesta.
Sport • Publicerad 1 februari 2007

Det var matchen som gällde allt för Tif. Alvesta precis ovanför strecket var sista halmstrået i strävan att undvika kval.

Men det blev platt fall.

Annons

– Vi var inte med. Under min tid som ansvarig tränare har vi aldrig spelat så dåligt, sa Brobeck.

Tif fick en smakstart. Andreas Wassbjer gav det pressade laget den smakstart det så väl behövde med sitt mål redan efter 1.28.

Den starten klarade Tif inte av att förvalta.

– Vi hann inte med. Alvesta var snabbare och starkare och vi hade felpass på varenda kille, sa Leif Brobeck som inte hade mycket att glädja sig åt.

– Det här var vår sista chans och så blir det så här, men jag kan inte förstå varför. Mer uppåt för Alvesta då, som imponerade stort på Leif Brobeck.

– Vi mötte ett riktigt bra lag. Som jag ser det så slår Alvesta Karlskrona med hästlängder.

Nu tvingas Tif Vikings kvala sig kvar i tvåan. Och inför det avgörande kvalet så väljer klubben att förstärka.

Victor Persson, forward, och Darko Markovic, back, debuterade redan mot Alvesta. De två har hämtats från Panterns J20-lag, spelade i tredjefemman i går och fick begränsat med speltid.

– Ytterligare spelare är på väg, kanske redan till träningen i morgon (läs i dag), sa Leif Brobeck.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons