Annons

"Kryddan" slutar i AB

Förre TFF-aren, Christian "Kryddan" Karlsson, är på väg att avsluta en framgångsrik fotbollskarriär - som de senaste åren inneburit spel i Danmark. Han var något fundersam till en fortsättning i Danmark redan innan superligan startade i höstas och då fanns TFF med som intressent:
Sport • Publicerad 30 december 2003

- TFF är ett avslutat kapitel för min del och på den punkten är vi helt överens. Att det blev AB en säsong till var väl ett misslyckande i sig - vi har knappt någon trupp kvar sedan i fjor och det har dessutom försvunnit spelare under hösten. Som det är nu fungerar det inte för en satsning vidare för min del och därför har jag också kommit fram till en lösning med klubben. Lösningen innebär, enligt Kryddan, att han inte behöver infinna sig till träningsstarten den 5 januari och att han därmed också är löst från kontraktet - som gällde säsongen ut. - Klubben har helt enkelt gjort klart att man satsar på nästa års division ett och tänker bygga upp ett nytt lag och det är ingenting för mig, fortsätter Kryddan. Tränaren Henrik Jensen ville in i det längsta ha kvar Christian men hade till sist full förståelse för hans önskan - att som 34-åring - flytta hem och spela fotboll "på allvar" en sista gång. - Jag vet ännu inte hur det blir med fotbollen och allt beror på hur det blir med den civila karriären utanför fotbollen. Jag har lite på gång som verkar jätteintressant och det är här jag avvaktar, innan jag bestämmer mig. Höllvikens Gif i division två har dykt upp som en tänkbar förening men även moderklubben, Vellinge IF i division fyra, finns i tankarna: - Ja, att jag någon gång till i mitt fotbollsliv kommer att spela med Vellinge - det är helt klart men om det blir nu eller senare är frågan. Blir det Vellinge redan nu - ja, då blir det säkert också min sista klubb men skulle det bli till exempel Höllviken - ja, då kan ju Vellinge vänta något år. Christian bedyrar att formen är god och att matchvikten är densamma som "alltid" och oavsett vilken klubb som vinner dragkampen, så handlar det om ett jättekap. Åtminstone på division två- eller fyra-nivån! Christian Karlsson har alltså hunnit bli 34 år och efter succéåren i TFF har han hunnit med spel i MFF, IFK Göteborg, Esbjerg och AB Köpenhamn. Under MFF-tiden i mitten av 90-talet spelade han dessutom åtta landskamper, där den mot Polen i maj 1996 ställde till det: - Ja, ena knäskålen bräcktes loss ur sitt fäste då och jag gick skadad en längre tid. Skadan läcktes dock efterhand och jag har senare heller aldrig haft problem, avrundar Christian. Christian Karlsson bor numera i Höllviken vilket så klart bidrar till att Höllvikens Gif skulle passa extra bra som ny förening.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons