"Kryddan" på väg hem

TFF toppar superettan tillsammans med Frölunda. Förhoppningen är att laget ska hålla den positionen när säsongen summeras och klubben ser över spelarmarknaden. Ett hett namn är Christian Karlsson, mittbacken som spelade i TFF 1989 till 1995, vars kontrakt med AB Köpenhamn gått ut.
Sport • Publicerad 24 juni 2003

- Jag förhandlar med AB om en förhandling men ser positivt på om TFF är intresserat. Det skulle vara roligt att hjälpa klubben tillbaka till allsvenskan igen, säger "Kryddan". I Trelleborg finns ett intresse, det bekräftar ordföranden Per-Anders Abrahamsson. - Kryddan är en man som är intressant, men allt har en prislapp. Han har varit proffs i mängder av år och måste gå ner i lön om han skriver på för oss. Frågorna är två: hur löser vi kostnaden och hur kan Christian gradvis gå över till ett civilt arbete? Vi måste lösa båda frågorna, säger Per-Anders Abrahamsson. Fotbollsmässigt skulle Christian Karlsson förstärka laget. - Han håller hög allsvensk klass fortfarande och det är ingen nackdel att han vet vad han kommer hem till. Jag var själv med när han värvades, det skedde hemma i mitt kök i Vellinge och personligen skulle jag älska att få hem en spelare som Christian, som jag tror skulle lyfta laget precis som Mats Lilienberg gjorde när han kom hem till oss förra säsongen, säger ordföranden. Tränare Ulf Larsson är också positiv när han hör namnet Christian Karlsson. - För mig hade det varit en önskespelare, inte minst då vi kan använda Thomas Magnusson i kedjan. Trots de positiva omdömena har ingen i TFF ringt upp den reslige backen. - Jag har inte hört något från TFF direkt, men jag har på omvägar hört att klubben hört sig för angående mitt kontrakt, säger "Kryddan". Vill du att TFF hör av sig? - Det vore trevligt. Christian bor i dag i Vellinge och pendlar över Sundet. - Min situation är lite speciell eftersom jag spelat i Danmark i tre år och därmed har jag utnyttjat det specialavtal som ger mig lägre skatt. Jag diskuterar nu sådana detaljer med AB Köpenhamn och bestämmer mig inom en vecka. Var jag till sist spelar har med geografi och sociala funktioner att göra, säger Christian Karlsson. Efter åren i TFF spelade Christian Karlsson i Malmö FF. Han värvades av IFK Göteborg men ses på Västkusten som ett av flera exempel på de dåliga miljonvärvningarna som klubben gjorde på 90-talet. Efter några skadefyllda år flyttade han till Danmark och Esbjerg för två säsonger och sedan ett år tillbaka återfinns han som lagkapten i AB Köpenhamn som blev nionde lag i superligan. Christian berättar att skadeproblemen försvann efter flytten till Danmark. - Jag blir 34 år i höst och det är en respektabel ålder. Men fysiskt har jag inga problem och jag känner ingen skillnad i kroppen nu jämfört med när jag var 25.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.