Annons

Krönikörer: Avgå, Lagerbäck!

"Gammalt, fult, fegt, oskickligt". Fotbollskrönikörerna var inte nådiga efter Sveriges EM-förlust mot Ryssland. Svordomarna duggade tätt och domen blev hård: Svensk fotboll har ingen framtid med Lars Lagerbäck.
Sport • Publicerad 19 juni 2008

Aftonbladets Simon Bank skrek mellan alptopparna: "Vad fan sysslade ni med?!".

Dagens Nyheters Johan Esk ville vråla ut i dalen: "Skämmes tamejfaan!"

Annons

Sverige hade inget tempo och inget mittfältsspel, enligt Esk. Förbundskapten Lagerbäcks "taktik är sönderläst" och "försvaret raserat".

Bank jämför "ett ungt, vackert, modigt och skickligt" Ryssland med gamla, fula och oskickliga svenskar.

Anja Gatu på Sydsvenskan summerar krasst på sin EM-blogg:

"Ryssarna var jävligt bra. Sverige var totalt passivt".

Mats Olsson på Expressen öser nedsättande omdömen över svenskarna: "Yra, förvånade, bortgjorda och förnedrade". Med Lagerbäck finns ingen framtid, enligt Olsson som går till hård attack mot förbundskaptenen: "För Lagerbäck kommer alltid det bästa laget att innehålla spelare som har närmare till pensionen än till körkortsåldern".

Stisse Åberg på Gefle Dagblad tycker att Lagerbäck kan få "behålla kostymen som han kan använda till vardags i kanslijobbet på Svenska fotbollförbundet - för det finns ingen möjlighet att växla om till blåställ igen och försöka ta Sverige till VM i Sydafrika 2010".

Så fortsätter det. Krönikör efter krönikör tycker att Lagerbäck gjort sitt.

Men Marjan Svab i Helsingborgs Dagblad vill utkräva ansvar högre upp i hierarkin:

"Lars-Åke Lagrell och förbundsstyrelsen borde ta konsekvenserna och avgå. Det är ytterst deras ansvar att svensk fotboll är på god väg att förvandlas till ett skämt".

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons