Annons

Kronas comeback dröjer

Palmstaden har blivit ett vinnande lag. Men spelande tränaren Henrik Kronholms comeback dröjer. "Min målsättning är att vara tillbaka helt frisk efter nyår", säger Krona om sin fotskada.
Sport • Publicerad 18 november 2009

TRELLEBORG. Efter de tre inledande matcherna i serieupptakten har Henrik Kronholm spelat ytterst sporadiskt. De senaste tre matcherna har han inte spelat alls.

I början av november talades det om tre matchers bortovaro. Nu är januari 2010 en rimligare tidpunkt för en comeback.

Annons

– Jag skyndar långsamt med rehabträningen. Vi får se hur fort det går. Det handlar nog mer om en månad än om en vecka, säger Henrik Kronholm som i annat fall siktar in sig på att vara tillbaka efter jul- och nyårsuppehållet.

Förra veckan gjorde han ett test och var med på en träning, men fotskadan sa i från.

– Det tar längre tid än jag trodde. Jag fick ett bakslag med hög smärta, berättar han.

Henrik Kronholm opererade högerfoten för andra gången i karriären i somras. Därefter var han tillbaka på innebandyplanen alltför fort med nya problem som följd. Nu är det tålmodig rehabträning som gäller.

– Jag har ont hela tiden till och från. Det är smärtsamt. Nu går man som en gammal gubbe. Man stretchar och tränar foten mycket och ligger nära smärtgränsen.

I och med skadan har Krona fullt ut kunnat koncentrera sig på coachbiten. Men det är främst som spelare han vill låta tala om sig de närmaste åren. 27-åringen räknar med att ha mycket kvar att ge på planen.

– Jag vill visa hur bra jag kan vara när jag är frisk, då får man vila några matcher nu, säger Krona.

Palmstaden har klättrat över nedflyttningsstrecket och har fyra matcher kvar innan jul- och nyårsuppehållet: Calmar hemma på lördag, därefter Malmö borta, Bjärred hemma och Södradal hemma.

– Det är hundra gånger roligare när man börjar vinna, men det är mer lättnad än glädje. Det är så här det ska vara.

Vad är den stora skillnaden?

– Vi har ändrat spelsystemet. Vi tar inga utvisningar, har bra målvaktsspel och målskyttet fungerar. Allt föll på plats i en match. Senast hade vi lite marginaler på vår sida, men det är inte mer än rättvist med tanke på hur det varit tidigare.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons