Kritisk Pingvintränare hoppar av

Pingvin Rugby Club tappar sin herrtränare Tomasi "Tom" Tabua-Tamanivalu till Malmö RC. Tom menar att "ett dåligt arbetsklimat" är en av anledningarna till avhoppet.
Sport • Publicerad 15 januari 2003

Tom Tabua-Tamanivalu bekräftar sitt klubbyte för Allehanda - och säger samtidigt att stämningen i Pingvin inte varit den bästa. - Ja, jag kommer att träna MRC nästa säsong, säger han. Jag kände helt enkelt att det var tid för mig att att gå vidare, att få en förändring. För min del är Pingvin ett avslutat kapitel. Arbetsklimatet har inte varit bra i klubben och jag tycker inte att Pingvin har uppskattat mitt arbete. Har det skurit sig mellan dig och någon i klubben? - Ja, men jag vill inte nämna något namn. Tom Tabua-Tamanivalu har varit i hetluften förr. När laget spelade SM-semifinal borta mot Stockholm Exiles hösten 2001 ställdes han åt sidan och fick inte leda laget. Klubben menade att anledningen var taktisk, men Tom tolkade petningen som att han fått sparken. Assisterande tränaren Mark Stacey säger sig ha känt till Tomasi Tabua-Tamanivalus planer på att lämna klubben " i någon vecka". - Det finns en besvikelse över att vi inte klarade av slutspelet i höstas och att det inte blev SM-guld, men jag vet inte med vem Tom tycker att det skurit sig. Oftast är det de som tränar minst som gnäller när laget inte vinner. - Jag kommer inte att ta över, säger Mark Stacey. Jag har bara tänkt spela den här säsongen, men skulle det behövas hjälper jag förstås till. Än är det tidigt på säsongen, och flera av spelarna i klubben kan ta över om det behövs.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.